Anouk Bleekemolen

Anouk Bleekemolen

Anouk Bleekemolen Coaching & Training

Thema: Systemisch werk & …

Onderwerp: Hypnose

Titel workshop (zaterdag): De combinatie van Systemisch werk en hypnose

Deze workshop is voor de coaches die nieuwsgierig zijn naar wat je met diepe vormen van trance kunt doen en hoe je daarmee snellere resultaten kunt behalen met je cliënten.

Hypnose is een fysieke toestand die tot de verbeelding van velen spreekt. Met een beetje pech is het een beeld van mensen die op een podium voor gek worden gezet door allerlei dingen te doen die ze normaal niet zouden doen. Maar is dat wel zo?

Wij krijgen zoveel prikkels op ons af dat we bewust maar een fractie waarnemen van wat er onbewust waargenomen wordt. En het fascinerende van hypnose is dat je tijdens hypnose het bewustzijn wel 2000 keer vergroot. Hierdoor wordt het veld waarmee je kunt werken ook vergroot.
De client kan zich gebeurtenissen herinneren die dat zonder hypnose niet kon. Hierdoor kan je daar naar toe gaan waar het startpunt van een trauma of probleem ligt. Dit is vaak niet eens een zwaar beladen moment, maar een moment waar een zaadje in het onderbewuste geplant is, die door opvolgende gebeurtenissen steeds meer voeding krijgt.
Hypnose en hypnotherapie kan je op verschillende manieren inzetten binnen de begeleiding van cliënten. De ervaring is dat de client sneller merkbaar resultaat voelt, meestal al voor het einde van de sessie.
De combinatie van Systemisch werk en hypnose kan op verschillende manieren. Systemisch werk kan een voorbereiding zijn om een hypnose-sessie, maar het kan ook dat je systemisch werk onder hypnose doet. Opstellingen in de verbeelding, maar dan extra krachtig door de staat van hypnose waarin de client is.

In deze workshop laat Anouk zien welke vormen van hypnose je al (bewust of onbewust) toepast in de praktijk, hoe je deze vóór je kunt laten werken en zal Anouk een demonstratie geven met een workshopdeelnemer om te laten zien hoe hypnose in de praktijk kan werken.
(Als je voor deze workshop kiest zal je vooraf een mail ontvangen waarin gevraagd wordt of je graag de voorbeeld-cliënt wilt zijn.)

Over Anouk Bleekemolen

Toen ik in 2010 aan mijn avontuur begon als coach en trainer bij een grote organisatie wist ik nog niet dat mijn pad een enorme wending zou nemen. In 2013, nog midden in de 3-jarige opleiding bij Phoenix kreeg ik de diagnose Lymfeklierkanker. Waar ik leidinggevende coachte in waar zij in hun werk tegenaan liepen, werd ik opeens zelf geconfronteerd met de dood. Waar ik instinctief wist dat ik het zo overleven voelde ik ook dat mijn leven nooit meer dezelfde zou zijn.

Het werk bij Phoenix heeft mij zeer zeker geholpen, en ik zag ook dat er meer nodig was. Daar begon mijn zoektocht in eerste instantie voor mijzelf, om weer terug te komen, om weer vol in het leven te gaan staan.

Uiteindelijk heeft mijn ziekte en mijn zoektocht mij gebracht waar ik nu ben en ben ik daar dankbaar voor. Het heeft me ook bewust gemaakt dat ik juist die mensen moet helpen die het meest gebaat zijn bij mijn hulp; de mensen die de kankerdiagnose gekregen hebben. Ik kijk hierbij naar een breed spectrum waar voeding zeker een belangrijk onderdeel is.

Herstel na kanker is vaak een langdurig proces en in mijn zoektocht naar betere en snellere manieren om cliënten te helpen is hypnose en hypnotherapie een zeer goede gebleken.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Anouk ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen