Bina de Boer

Bina de BoerBina de Boer

Adoptie & Foster Coaching Nederland 

Thema: Oorsprong

Titel workshop: ” Mijn Land is jouw land”

 

De wil om te overleven zorgt dat we assimileren. Het overlevingsinstinct maakt dat we ons “liever” aanpassen aan de dominante cultuur, met als gevolg dat we onszelf verliezen, dan leven met het bewustzijn dat we nergens echt toebehoren.” 

Bina de Boer

Assimilatie zien we veelal terug bij geadopteerden en migranten (eerste generatie en hun nazaten) maar ook bij volwassenen uit de pleegzorg en volwassenen die zijn opgegroeid bij gescheiden ouders of stiefgezinnen. De overeenkomst van deze gezinnen is dat ze te maken krijgen met een cultuurverandering en dat de nieuwe cultuur in de meeste gevallen de dominante cultuur is. 

Tijdens haar workshop “Mijn land is jouw land” maakt Bina de invloed van migratie en gedwongen verplaatsing op de identiteitsvorming van een minderjarige inzichtelijk. En nodigt Bina jullie uit om als je als coach of betrokkene je verder te verdiepen in de impact van migratie en (gedwongen) verplaatsing op het individu, het gezin en de familiesystemen

Over Bina de Boer

Bina de Boer is Systemisch Adoptie & Foster Coach, zij heeft haar kennis en kunde verkregen door het volgen van opleidingen op het gebied van toegepaste psychologie, Coaching, NLP, TA, Systemisch Bewustzijn, Innerlijk Kindwerk en Somatic Experience.

Haar missie is de impact van vroeg kindertrauma, zoals vroegtijdige scheiding van je ouder(s), je land of cultuur op het leven van (jong) volwassen, zichtbaar en daardoor beïnvloedbaar te maken.

Door haar levenspad en haar werk als AdoptieCoach & Systemisch Trainer/ Begeleider kwam zij in aanraking met de impact van Migratie en/of gedwongen verplaatsing op een kind en het lichaam. Tijdens haar opleiding aan de School voor Systemisch Bewustzijn van Hilbrand Westra is zij zich gaan verdiepen in impact van Afstand en Adoptie en migratie en (gedwongen Verplaatsing) op het lichaam en het familiesysteem

Naast haar werk bij Bina Coaching en Adoptee & Foster Care is Bina o.a. werkzaam als docent bij de Minor: Professioneel ondersteunen bij Afstand en Adoptie bij de HAN University of Applied Sciences, Social Work Deeltijd.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Bina ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 15 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen