Caroline Franssen

Caroline Franssen

Beeldkracht Academie

Thema: Chaos

Titel workshop: Orde in de chaos van je persoonlijkheid

Als het verkeerde deel van je persoonlijkheid aan het roer zit, ervaar je chaos. Wat je wilt en wat je doet komen niet overeen. Wat je voelt en wat je denkt sporen niet met elkaar. Het lukt je niet om je eigen gedrag aan te sturen. Met de Beeldkracht-methodiek leer je orde te brengen in die chaos. Beeldkracht is een vorm van opstellingen op tafel, waarbij je met je cliënt zijn/ haar persoonlijkheid in beeld brengt.

Staan de pleaser, denker, perfectionist en harde werker wel op de goede plek? Of hebben ze de leiding over je persoonlijkheid overgenomen? En hoe zit het met de bange, de boze, de verdrietige en de zielige? Horen die erbij? Net als dat er mensen buitengesloten zijn uit het familiesysteem, sluiten de meeste mensen ook delen van hun persoonlijkheid buiten. Vaak juist de kwetsbare delen.

Het is aan jou als begeleider om je cliënt te helpen om de verschillende delen van de persoonlijkheid op de juiste plek te krijgen, zodat de cliënt er ontspannen leiding aan kan geven.

In deze workshop vertelt Caroline met een dia-presentatie met foto’s over de Beeldkracht-manier om de persoonlijkheid in beeld te krijgen en aan te sturen. Ze geeft ook een demonstratie van zo’n opstelling op tafel.

Over Caroline Franssen

Caroline Franssen (1961) is helder, intuïtief en analytisch en gaat haarfijn tot de kern. Ze werkt een kleine twintig jaar met opstellingen. Sinds vijf jaar geeft ze les aan coaches en therapeuten in het gebruik van opstellingen op tafel met poppetjes.

Ze ontwikkelde de Beeldkracht methodiek waarin ze familieopstellingen op tafel en opstellingen van de persoonlijkheid combineert. “Als je alleen systemisch met iemand werkt, mis je de persoonlijke invloed. Als je alleen op persoonlijk niveau met iemand werkt, mis je de invloed van het familiesysteem. Het één kan niet zonder het ander.”

De manier van werken van Caroline kenmerkt zich door een doortastende concreetheid. Ze draait niet om de hete brij heen en benoemt rechtstreeks waar het om gaat. Ze blijft aanwezig als dat emoties of weerstand losmaakt. “De cliënt moet op jou kunnen leunen, jij geeft leiding aan het proces. Omdat je met poppetjes werkt in plaats van met representanten, vraagt dat van jou als begeleider dat je goed weet waar je naar toe wilt en welk proces je wilt dat jouw cliënt doormaakt. Die sturende manier van werken, is niet voor iedereen geschikt.”

“We zijn zo gewend om in ons hoofd te gaan en te zoeken naar verklaringen en naar zingeving. Maar daar liggen de oplossingen niet. Het is nodig om te voelen. Dat vraagt om aandacht en stilte. Je zult je cliënt voortdurend terug moeten brengen naar het lichaam. Alleen zo zorg je voor een bedding waarin je cliënt de pijn aan kan kijken en uiteindelijk een gevoel van opgeruimdheid en orde in de chaos ervaart.”

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Caroline ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan maandag 16 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen