Demian Burgenik

Demian Burgenik

Thema: Muziek en creatie

Onderwerp: Pulsatie, synchronisatie en creatie

Titel workshop: Synchronisatie en pulsatie: hoe kom je in actie?

We denken altijd dat we onze eigen doelen volgen, maar in werkelijkheid reageren we op impulsen.

Alles heeft een pulsatie. Wij als mens hebben ook een pulsatie. Soms willen we vanuit onze ratio een reeks van acties. Alleen: als we niet afgestemd zijn op de bron van onze impulsen, dan kom je in een omgeving van frictie. Je handelen vraagt dan veel meer van jouw daadkracht. Dat kan weer leiden tot frustratie, burn-out en schaarste.

Als er synchronisatie zit tussen die twee, dan is er volle doorstroming van creatie. Dan benader je jouw volle potentieel. Je moet daarom je tempo van handelen afstemmen op jouw pulsatie.

Daarvoor moet je jouw eigen pulsatie leren kennen, de pulsatie van je voorouders en ook de pulsatie van je omgeving weten te voelen, zoals de plek waar je woont. Alles is daarmee aanwezig: verleden, heden en nu.

Hoe bereik je die synchroniciteit tussen je pulsatie en je handelen? Dat is niet een doel, maar het is een vaardigheid die je in jezelf ervaart. En dat gaan we in deze workshop ervaren.

Over Demian Burgenik

Demian is specialist in het faciliteren van de ontwikkeling van mensen en teams. Faciliteren is een grote passie van hem. Hij bereikt uitzonderlijke resultaten met zowel de individuele deelnemers als de groep.

Dit doet hij o.a. door focus en diepte op individueel niveau zonder het contact met de gehele groep te verliezen. Zijn systemische kijk zet hij altijd in. Hij is in staat veel meer waar te nemen dan wat de meeste mensen kunnen horen, zien en voelen. Hierdoor lukt het hem beweging te creëren en verandering te verankeren, waar anderen daar niet toe in staat zijn.

Video interview

Vorig jaar namen we een interview op met Demain. Hieronder kun je horen over zijn eerste ontmoeting met Systemisch Werk.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Demian ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 13 september 2020 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen