Fiona Cook

Fiona Cook

Cookcoaching

Thema: Relatie en Seksualiteit

Onderwerp: Grensoverschrijdend gedrag

Titel workshop: (On)zichtbare subtiliteiten en vergaande impact

Wanneer en waarom zou een coach moeten doorvragen om te onderzoeken of een cliënt te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag of misbruik?

Het begint bij het herkennen van de subtiele signalen. Die zijn er altijd, ook al wordt er niet over gesproken. Er kunnen allerlei redenen zijn voor de cliënt om ‘het niet aan te gaan’: uit angst voor de onderliggende pijn, uit loyaliteit naar het (familie)systeem of omdat het belang van het wél benoemen nog onbekend is. We weten dat wat niet besproken wordt altijd (onzichtbaar) aanwezig blijft. We komen niet waar we eigenlijk moeten zijn als er stukken verborgen blijven.

Pas wanneer de draden uit het verleden worden ontrafeld, kan alles worden aangekeken. Daar zit de weg naar heling. Dat betekent dat coaches cliënten met een dergelijke ervaring pas werkelijk kunnen helpen wanneer ze de subtiele signalen weten te herkennen én naar de diepere lagen durven gaan.

In deze workshop vertel ik je deels over mijn persoonlijke ervaring die ik ook heb beschreven in mijn boek ‘Ontrafeld’, en gaan we onderzoeken hoe jij als coach omgaat met grenzen en met het thema van trouw en ontrouw, (loyaliteit) én hoe jij je daarin verhoudt tot cliënten.

Over Fiona Cook

Mensen zeggen over mij dat ik hard en zacht ben, streng en ondeugend. Het schrijven van mijn boek ‘Ontrafeld’ heeft me bewust gemaakt van de oorsprong van de polariteiten die ik in me draag. Het heeft me geholpen om ‘ja’ te zeggen tegen mijn verleden en hoofd en hart te verbinden. Dat neem ik mee in mijn werk als systemisch (team)coach.

Na twaalf jaar werken bij Randstad als intercedent en accountmanager ben ik in 2004 met CookCoaching begonnen. De eerste jaren heb ik vooral trainingen gegeven en later heb ik me volledig toegelegd op coaching. Ik zet mijn waarden openheid, nieuwsgierigheid en helderheid in om mensen te ondersteunen bij het vinden van antwoorden op de vragen die ze hebben in de verschillende rollen en fases van hun leven.

‘Ontrafeld; bevrijd door anders te kijken naar mijn patronen’ heb ik in juni 2021 uitgebracht. Ik heb mijn verleden aangekeken, patronen ontrafeld en mezelf bevrijd van een oude last. Mijn persoonlijke verhaal heb ik systemisch toegelicht, met het doel om anderen te in

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Fiona ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen