Gemma van Steekelenburg

Gemma van Steekelenburg

alles anderZ

Thema: Overige

Onderwerp: Natuur en coaching

Titel workshop: De natuur als bron voor coaching en systemisch werk

Als coach of leidinggevende,
als mens in gesprek met andere mensen
Fungeert je lijf als je eigen gereedschap
Het heeft je veel te vertellen
Hoe is het als je eigen gereedschap je ruimte biedt?
Via de natuur kunnen we de ongekende mogelijkheden van ons lijf ervaren.

De natuur is een rustpunt waar je altijd terecht kunt. De plek waar je onderzoekt. Hoe dan? Ze activeert je, verrast je, vind je.
De natuur is puur en echt, spiegelt waar nodig en is altijd een bron.

Deze workshop is praktisch en ervaringsgericht en vind buiten, in de natuur, plaats. Gericht op jou als mens in het grotere systeem. Bedoeld om te ontdekken hoe je het buitenveld kunt meenemen in je werk als coach of trainer of er simpelweg jezelf vinden. We laten de natuur zijn werk doen.

Meer over Gemma

Gemma van Steekelenburg houdt van ruimte en doen wat energie geeft. Ze is bij voorkeur buiten in de natuur en coacht en traint daar teams en managers die vanuit balans in hoofd, hart en handen willen werken en managen. Ze gaat aan de slag met het gehele systeem; wat er boven én onder water zit, binnen en buiten is, dichtbij staat en verder weg ligt. Zo gaat het o.a. over gezamenlijke waarden, communicatielijnen, systemen en rolverdelingen.

Gemma: ‘Ik was al trainer en coach toen ik iemand tegenkwam die vertelde dat ze paardencoach was. Wat een mooi besef; Dat deed ertoe! Paarden, krachtig in hun voorkomen en zacht in hun samenwerking, hele sensitieve dieren. Voor hun zijn er geen woorden. Zij zoomen in op wat er niet wordt verteld, maar wat je wél kan voelen. En ik ontdekte ook; De natuur, die natuurlijk om paarden heen beweegt, doet hierbij altijd mee. Daar is mijn coachplek, in de natuur, met alles wat daar als vanzelf wel of niet meedoet, met verhalen en metaforen uit de natuur, zonder én met de paarden.

Wij mensen denken dat we ‘controle hebben’ over alles wat we doen. Dat we lastige situaties met onze ratio kunnen oplossen. Wij zijn echter ook een diersoort. Met nog best veel bijbehorende dierlijke instincten en dito overlevingsdrang. Tel hier onze ingesleten patronen bij op en je beseft dat ‘controle over’ een stuk minder vanzelfsprekend is. Door bewust jezelf ‘live’ buiten te ervaren krijgt je onbewuste ruimte en krijgt ‘controle over’ een nieuwe betekenis.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Gemma ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 13 september 2020 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen