Hilde van Bulck

The New Life Experience

Thema: Kinderen, opvoeding en onderwijs

Eén groot spiegelpaleis

Hilde Van Bulck is een vakvrouw die zich gespecialiseerd heeft in het werken met de systemische wereld en het onderwijs. Haar interesse voor de bewegingen van het veld en de bewegingen van de ziel draagt ze al heel lang bij zich. Als meisje van ongeveer 10 stelde ze haar eerste vragen over haar eigen systeem van herkomst. Enkele antwoorden kreeg ze, de meeste deuren bleven toen nog gesloten.

Hilde heeft een veelzijdig pad bewandeld door het onderwijsveld. Als docent, coördinator en directeur heeft ze verschillende plekken gevoeld en ervaren. Steeds duidelijker zag ze wat ze eigenlijk al wist: door echt aanwezig te zijn en te reageren op dat wat er speelt, bereik je zo veel meer dan wanneer je een stramien volgt.

Hilde gelooft in een onderwijsvorm waarbij de zielenreis van de mens en van de school centraal staan. Onderwijs gaat over leren, en leren doe je met in acht neming van het lichaam, de ademhaling, het voelen en met in acht neming van ieders levensdoel. Op dit moment heeft het cognitieve stuk de overhand. Daarnaast vinden ook veel plekverwisselingen plaats en worden verantwoordelijkheden regelmatig verlegd. Kinderen en jongeren zijn meesters in spiegelen. Ze laten zien wat er niet genoeg aandacht krijgt of spiegelen het een docent of ouder terug als iemand niet echt aanwezig is. Kinderen springen of soms zelfs klassen springen voor elkaar in de bres als het met iemand niet goed gaat. Ze laten zien wat er schort en dit is alleen op te lossen door te kijken naar waar het echt over gaat. Hilde zegt zo mooi: de onderwijswereld is een groot spiegelpaleis.

Hilde van Bulck

Naar de toekomst toe is Hilde nieuwsgierig en hoopvol. Steeds meer mensen uit de onderwijswereld ervaren de kracht van het werken met het veld en de antwoorden die daar wezenlijk te vinden zijn. Hilde verkent graag vraagstukken over de toekomst. Ze ziet dat het zorgstuk weer bij externen terecht moet komen en dat dit ook gebeuren gaat. De opstellingen die ze omtrent grote thema’s van het moment heeft gezien en begeleid laten keer op keer gelijkaardige bewegingen zien. De voorbereidingen zijn bijna klaar. Het onderwijs gaat een hele andere wending krijgen. Eentje waarbij het zieleniveau een plaats krijgt in het curriculum.

Klik om je voorkeur te onthouden:
Hilde Van Bulck
Onderwijsopstellingen

Workshop met Hilde

Hilde geeft 5 mei een workshop over onderwijsopstellingen.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Hilde ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 5 mei 2019 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen