Judith Schwarte- van der Linden

Sibbe Coaching en Advies

Thema: Lijf en Lichaam

Onderwerp: Medische basiskennis

Titel Lezing: Medische basiskennis voor systemici


Judith Schwarte-van der Linden

Judith geeft 13 september een lezing over het menselijk lichaam. Zij zal uitleggen uit welke basissystemen het lichaam bestaat en hoe zij samenwerken. Ook zal zij ingaan op verstoringen in het lichaam die leiden tot symptomen en ziekten.Tot slot neemt zij ons mee in hoe trauma’s en (ingrijpende) gebeurtenissen zich vastleggen in ons lichaam.

Over Judith

Judith Schwarte is arts en systemisch coach. Al van kinds af aan heeft het menselijk lichaam en de wijze waarop alle orgaansystemen in het menselijk lichaam met elkaar verbonden zijn haar aangetrokken. Tijdens haar geneeskunde studie voelde zij zich regelmatig een vreemde eend in de bijt omdat zij symptomen en ziekten niet ziet als boosdoeners die bestreden moeten worden, maar als waarschuwingssignalen van het lichaam of als (een hele goede) oplossing voor onderliggende problemen. Zij heeft patiënten en cliënten altijd vanuit dit gedachtegoed benaderd.

Tien jaar geleden kwam Judith tijdens een reis in Spanje in aanraking met systemisch werken. Zij ervaarde voor het eerst hoe een familieopstelling in zijn werk gaat en was direct verkocht. Judith ging veel lezen over familieopstellingen en zag de overeenkomsten tussen systemische wetmatigheden en de wetmatigheden die in het menselijk lichaam gelden. Eindelijk kreeg haar “intuïtief medisch weten” een bedding en logische verklaring en haar honger naar nóg meer weten en begrijpen van systemen was gewekt. Judith volgde de afgelopen jaren diverse opleidingen en workshops om zichzelf te bekwamen in systemisch werken en heeft sinds 2018 een eigen praktijk waar zij haar medische kennis en ervaring combineert met systemisch coaching werk.

Judith begeleidt mensen die vastlopen in hun leven, op welk vlak dan ook. Vaak hebben deze mensen ook lichamelijke klachten en symptomen. Judith gaat steeds weer met haar cliënten op zoek naar wat het lichaam wil vertellen. Daarbij is haar eigen lichaam een belangrijk instrument. Judith werkt vanuit het principe dat je de ander kan ervaren en begrijpen via je eigen lichaam. Ten eerste omdat lichamen voortdurend met elkaar communiceren en ten tweede omdat in ieders lichaam herinneringen van de persoon zelf én van zijn voorouders zijn opgeslagen. In het systemisch werk wijst het lichaam vaak de weg naar de onderstroom die zo belangrijk is om te onderzoeken.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Judith ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 13 september 2020 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen