Kim Besselink

EquiJoy

Thema: Culturen en organisaties
Onderwerp: Verbinding, communicatie en (persoonlijk) leiderschap

Kim nodigt je uit om te ervaren hoe paarden inzicht kunnen geven in de dynamieken binnen een systeem. Systemen zijn altijd en overal aanwezig. Een kudde paarden op zich is ook een systeem. De sensitiviteit van de paarden op het gebied van non verbale communicatie en de kleinste veranderingen in energie, maken ze bij uitstek geschikt voor het systemisch werk.

Het is niet het paard dat spiegelt, maar de relatie die je ermee aangaat.

Meer over Kim

Een klein meisje van acht jaar dat begint met paardrijden. Ze krijgt van de sint een cap cadeau met daarin een tegoed van vijf rijlessen en een borstel. Al snel kan ze niet meer zonder en wordt fervent ruiter. Na haar logopediestudie koopt ze haar eerste paard. Dit is het paard dat haar meerdere malen afwerpt, dat haar troost als haar vader overlijdt. Het paard dat als individu een onderdeel wordt van haar leven.

Dynamieken die in haar systeem van herkomst speelden werden uitvergroot in de relatie met haar paard. Haar eerste kennismaking met systemisch werk was in 2000 met Imke Urmoneit, pedagogisch systeemtherapeut in Zuid Duitsland. Het werd haar steeds duidelijker wat paarden kunnen representeren. Hoe zij de dynamieken in systemen zichtbaar kunnen maken. In en na de psychodynamische opleiding leerde zij meer hierover van o.a. Otteline Lamet en Nicole van Leeuwen. Tot op de dag van vandaag interesseert zij zich in het werk van collega’s.

Kim Besselink

Systemen zijn altijd en overal aanwezig. En zodra je van het ene in het andere systeem stapt, laat je een soort ‘copy paste’ zien. De energie die in het veld gaat bewegen aan de hand van je hulpvraag, die draag je altijd met je mee. Die is niet van dat moment. Maar vergroot je uit. De paarden reageren hierop. Daarom werkt Kim zo graag met de paarden. De kudde als systeem. Als vluchtdier zijn ze eindeloos gevoelig. Zij maken zichtbaar hoe de dynamiek in systemen al dan niet aanwezig is. Het paard als communicatiepartner, als representant en bijna facilitator die het oordeel loze representeert.

Kim werkt als psychodynamisch therapeut, coach en trainer vanuit een sfeervolle setting aan huis en is eveneens veel op locatie te vinden. Daarnaast verzorgt ze trainingen in het buitenland, bijvoorbeeld in het hartje van Andalusië (Spanje) en aan de ruige kust van Connemare (Ierland). Haar trainingen geeft ze vloeiend in het Nederlands, Engels en Duits. Haar doelgroep is de hoogopgeleide professional op zoek naar authenticiteit en vrije beweging.

“You need to understand you can exceed your own expectations. Dream big, make a plan, go and get it!”

Klik om je voorkeur te onthouden:
Kim Besselink
Opstelling met paarden (ochtend)

Workshops met Kim

Kim doet op 5 mei een opstelling met paarden, met het thema ‘Verbinding, communicatie en (persoonlijk) leiderschap’

Klik om je voorkeur te onthouden:
Kim Besselink
Opstelling met paarden (middag)

En in de middag nogmaals een opstelling met haar twee paarden

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Kim ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 5 mei 2019 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen