Kim Besselink

EquiJoy

Thema: Paardencoaching

Onderwerp: Ordening en plekbesef, lidmaatschap en leiderschap.

Titel workshop: “Verbinding, communicatie en (persoonlijk) leiderschap”

Kim nodigt je uit om te ervaren hoe paarden inzicht kunnen geven in de dynamieken van ordening en plaats. Systemen zijn altijd en overal aanwezig. Een kudde paarden op zich is ook een systeem. In de kudde heeft elk individu zijn eigen plek als lid en in specifieke situaties als leider. De sensitiviteit van de paarden op het gebied van non verbale communicatie en de kleinste veranderingen in energie, maken ze bij uitstek geschikt voor het systemisch werk.

Alles wat beweegt tussen jou en mij kent haar oorsprong in onze systemen. Kwaliteiten en valkuilen in ons gedrag worden samen met Kim en de paarden inzichtelijk gemaakt.

Vandaag gaat het over ordening en plekbesef, lidmaatschap en leiderschap. Hoe verhoud jij je in deze rollen?

“Het is niet het paard dat spiegelt, maar de relatie die je ermee aangaat.”

Kim nodigt je uit om te ervaren hoe paarden inzicht kunnen geven in de dynamieken binnen een systeem. Systemen zijn altijd en overal aanwezig. Een kudde paarden op zich is ook een systeem. De sensitiviteit van de paarden op het gebied van non verbale communicatie en de kleinste veranderingen in energie, maken ze bij uitstek geschikt voor het systemisch werk.

Meer over Kim

Kim Besselink

Een klein meisje van acht jaar dat begint met paardrijden. Ze krijgt van de sint een cap cadeau met daarin een tegoed van vijf rijlessen en een borstel. Al snel kan ze niet meer zonder en wordt fervent ruiter. Na haar logopediestudie koopt ze haar eerste paard. Dit is het paard dat haar meerdere malen afwerpt, dat haar troost als haar vader overlijdt. Het paard dat als individu een onderdeel wordt van haar leven.

Dynamieken die in haar systeem van herkomst speelden werden uitvergroot in de relatie met haar paard. Haar eerste kennismaking met systemisch werk was in 2000 met Imke Urmoneit, pedagogisch systeemtherapeut in Zuid Duitsland. Het werd haar steeds duidelijker wat paarden kunnen representeren. Hoe zij de dynamieken in systemen zichtbaar kunnen maken. In en na de psychodynamische opleiding leerde zij meer hierover van o.a. Otteline Lamet en Nicole van Leeuwen. Tot op de dag van vandaag interesseert zij zich in het werk van collega’s.

Interview met Kim

Dit interview is vorig jaar opgenomen. Hoor hoe zij in aanraking gekomen is met systemisch werk.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Kim en haar paarden ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 13 september 2020 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen