Leanne Steeghs

Leanne Steeghs Training & Coaching

Thema Geld, Werk, Inkomen

Onderwerp: In gesprek met een opdrachtgever

Titel Workshop: U vraagt, wij draaien?! 
Contracteren met opdrachtgevers vanuit systemisch perspectief


Leanne Steeghs

Wanneer je in gesprek bent met een (potentiële) opdrachtgever beïnvloed je elkaar op verschillende manieren. Bewust, maar zeker ook onbewust. Allebei draag je immers je ervaringen uit het verleden met je mee. Misschien ben je wel gewend om vooral voor anderen te zorgen of te veel verantwoordelijkheid op je te nemen. Zo heeft iedereen als kind patronen ontwikkeld waardoor je onbewust bepaalde taken op je neemt. En dat gebeurt ook in de opdrachten die op je pad komen.

Daarbij komt dat een opdrachtgever vaak haarfijn aanvoelt waar jij goed in bent. Sterker nog, waarschijnlijk ben je juist benaderd vanwege deze competenties. Dat lijkt op het eerste gezicht prima, maar daarmee is er ook een risico dat er (onbewust) taken aan je worden ‘uitbesteed’ die niet bij jou horen, maar bij de opdrachtgever of de organisatie zelf. Als je hiermee akkoord gaat, verklein je de autonomie en het lerend vermogen van de organisatie. Klakkeloos een opdracht aannemen, ook al ben je nog zo competent, kan dus een flinke valkuil zijn.

Tijdens deze workshop word je je bewust van je eigen overdrachtspatronen in het contact en contract met je opdrachtgevers. Je maakt kennis met de begrippen magische plek’, ‘aangeboden plek’ en ‘dienende plek’. Je onderzoekt wat dienend is voor de autonomie en groei van de organisatie. En dat is negen van de tien keer iets anders dan doen wat je gevraagd wordt??.

Over Leanne

Leanne Steeghs is systemisch trainer, teamcoach, opleider en auteur. In organisaties werkt ze vanuit deze expertise, vaak in het licht van leiderschaps- en teamontwikkelingstrajecten. Daarnaast wordt ze veel gevraagd als systemisch opleider en gastdocent voor opleidingsinstituten of congressen. Haar eerste ervaring met (organisatie)opstellingen stamt uit 2006, via een workshop van Parre en Deden. Vanaf toen heeft het systemisch werk haar niet meer losgelaten en heeft Leanne zich verder verdiept en bekwaamd bij Phoenix Opleidingen en het Bert Hellinger Instituut.   

Haar handelsmerk is dat ze ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier kan overbrengen, onder andere door demo’s met opstellingen te doen en deze helder te ‘ondertitelen’. Zo worden patronen in de onderstroom zichtbaar en voelbaar en ervaren deelnemers direct waar het in essentie over gaat.

In 2015 verscheen het boek ‘Systemisch Wijzer – kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken’ verschenen, dat ze samen met Siets Bakker schreef. Het is een praktisch handboek gericht op het integreren van systemische kennis in je dagelijkse werk en leven. Inmiddels zijn ook het audioboek en de Engelse vertaling ‘Unlocking Systemic Wisdom een feit.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Leanne ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 13 september 2020 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen