Lidwien van den Broek

NTI- NLP

Thema: Muziek en Creatie

Onderwerp: Hoe liedjes, gedichten en metaforen je werk kunnen verdiepen.

Thema: De meerwaarde van theatervormen in het Systemisch werken

Titel theatervoorstelling: ‘Wijs’


Lidwien van den Broek

Lidwien werkt als Systemisch trainer, opsteller en coach en is auteur van o.a. het boek Naar eer en geweten. Zij werkt vanuit haar eigen bedrijf In Stappen en geeft Systemische trainingen bij NTINLP in Limmen, het instituut waar zij ooit haar eigen persoonlijke ontwikkelingsreis begon.

Zij begeleidt (persoonlijke) veranderingsprocessen, waarbij veranderen niet betekent ‘een ander mens worden’, maar veel meer ‘worden wie je bent’. Het weer ontdekken van de persoon die onder aanpassing, liefde en loyaliteit voor het systeem bedekt is geraakt. De weg van overleven naar leven.

Ze kent die weg uit eigen ervaring. Toen haar vader in 1961 overleed en haar moeder achterbleef met zes kinderen, waarvan de jongste nog maar 4 maanden was, werden gevoelens in het gezin verbannen. Over vader werd niet meer gesproken. Moeder aanvaardde geen hulp en naar de buitenwereld moest het plaatje van een perfect gezin opgehouden worden. Lidwiens moederschap en haar wens om een vrije, blije moeder te zijn, brachten haar op het pad van Systemisch werken.

Haar ervaring in het opstellingenwerk en haar eigen doorgewerkte thema’s vormden een inspiratiebron voor de vertaling van de veelal universele thema’s in eigen liedjes en gedichten.

Het ‘Systemisch Werktheater’

Het ‘Systemisch Werktheater’ werd geboren. Met haar eigen levensverhaal als leidraad, ontstond ‘Wijs’, een inspirerende en vermakelijke voorstelling over trouw en ontrouw aan je familie. Op speelse, theatrale wijze laat ze zien en horen hoe liefde voor, en loyaliteit aan onze families ons levenspad beïnvloeden. Het geeft zicht op wat ons kan steunen of juist kan verhinderen om onze eigen weg te gaan en wat ons kan helpen om uit alle meegekregen (familie)wijsheden, onze eigen Wijs te ontdekken en te laten horen.

Het effect van het gebruik van onderdelen uit de voorstelling en andere liedjes en gedichten in een training of in een opstelling, is vaak groot. Ze omzeilen weerstand, maken ruimte, verzachten, verhelderen en geven een opening naar een diepere laag.

Luister, ervaar en laat je inspireren hoe liedjes, gedichten en metaforen je werk kunnen verdiepen.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Lidwien ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 13 september 20120 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen