Marieke Wulffelé

Marieke Wulffelé

Daadwerkelijk

Thema: Systemisch Werk & …

Onderwerp: Lichaamswwijsheid

Titel workshop: Systemisch Werk & Lichaamswerk

Deze ervaringsgerichte, beweging-volle workshop is voor iedereen die nieuwsgierig is naar het fysiek energetisch werk en naar antwoorden op de vraag: Wat vertelt jouw lichaam? Doe vooral comfortabele aangename kleding aan en je schoenen uit.

Ons lichaam reageert voortdurend op de buitenwereld. Door de zon die onze huid verwarmt, de waterdruppels van de douche of de coachee die je raakt met zijn of haar verhaal. Ook je verleden laat zich zien. Wie weet herken je het terugtrekken zoals je deed als je ouders ruzie hadden, of je reactie in een liefdevolle knuffel die je nog kunt voelen. Ons lichaam heeft de neiging ervaringen te verwerken en ook om ze op te slaan. Je zou kunnen zeggen dat ons lichaam een soort van herinnering is. Zijn we ons daar altijd van bewust? Wat is in het geheugen van jouw lichaam gegrift? Hoe openbaart dit zich en op welke wijze kun je (nog) meer balans brengen in je hoofd, je hart en buik? Precies daar gaan we mee spelen.

In deze workshop komen beweging, verstilling en present zijn samen. Jezelf voelen is jezelf van binnenuit ervaren in het hier en nu. Hiervoor moet je je lichaam ook echt belichamen. Marieke gaat werken met een vrije vorm van het 7-kwaliteitenpalet®. Door middel van een korte uitleg, maar bovenal door het je zelf te laten ervaren en te laten ontdekken.

Het 7-kwaliteitenpalet® is een waardevolle aanvulling op het werk van Marieke als coach en trainer. Je kunt jezelf en anderen met je geest voor de gek houden, maar je lichaam liegt nooit. De taal van je lichaam is buitengewoon helder en soms confronterend. Wat ervaar jij als je nog bewuster gaat voelen en nog meer leert luisteren naar de signalen van je lichaam? Vanuit verbinding met jezelf kun je werkelijk luisteren naar jezelf èn leer je vandaar uit te handelen. En vanuit die helderheid kun je ook je cliënten nog meer bijstaan. En wie leert Marieke je een paar oefeningen waar ook zij weer heel erg bij gebaat zijn!

 

Over Marieke Wulffelé

Van kinds af aan ben ik beweeglijk. Springend in het veld op een vrij hoog tempo. Alles deed ik eigenlijk in een vrij hoog tempo. Totdat ik met mijn lijf werd geconfronteerd. Het trok aan de bel. Temporiseren was een, maar wat vertelt mijn lichaam me? Een vraag die me tot op de dag van vandaag intrigeert en leidend is in mijn werk als coach en trainer. Telkens ontdek ik iets meer van mezelf en bij de ander. Mijn tempo is nog steeds best hoog, dat lijkt mijn natuur – zo kwam ik ook slechts in luttele minuten ter wereld. Ik had kennelijk haast. Er aan toegevoegd heb ik balans, vitaliteit, verstillen en aarden… heel veel aarden. Het energetisch lichaamswerk en de yoga helpen mij steeds trouwer te worden aan wie ik werkelijk ben. Contact te houden met mezelf en de wereld waarmee ik in relatie sta.

Lichaamswijsheid fascineerde mij al vele jaren èn bij het systemisch werken werd deze interesse vanuit een ander perspectief versterkt. Dit was voor mij dan ook de aanleiding om naast de verschillende opleidingen en masterclasses bij Phoenix Opleidingen in de leer te gaan bij Annet van Laar (auteur van het handboek voor lichaamswijsheid ‘Van binnen weet je alles’ en ontwikkelaar van het 7-kwaliteitenpalet). Gegrepen door de wijsheid van ons lichaam ben ik als afgestudeerde nu al verschillende jaren licentiehouder van het 7-kwaliteitenpalet®. Vanuit mijn liefde voor yoga en het vertrouwen in het zelfhelend vermogen van ons lichaam ben ik vervolgens in 2020 bij Saswitha gestart met de 4-jarige Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte.

 

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Marieke ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen