Monique Ansia

Monique Ansia

Academie voor Opstellingen

Thema: Dood, afscheid, rouw

Onderwerp: Werken met de cirkel van de waarheid methode van H. Bonnema

Titel: “Cirkel van de waarheid en rouw”

Mijn hele hele leven ben ik al geïntrigeerd geweest door de mens met de vraag die rijst: ‘waarom zijn we eigenlijk wie we zijn?’

Ruim 8 jaar geleden liep ik vast op meerdere gebieden in mijn leven. Voor het eerst zocht ik hulp buiten mezelf en koos ik ervoor om naar een psycholoog te gaan. De reis naar binnen is voor mij hier begonnen. Ik merkte al snel dat ik mooie tools kreeg. Alleen was de reis van korte duur omdat ik ervaarde dat ik hier niet dieper kon gaan dan het veld reikte (beiden dienen bereid te zijn, zowel cliënt als hulpverlener). Dus ben ik verder gaan kijken en kwam uit bij een EMDR-therapeute. Daar heb ik meerdere gebieden onderzocht en al snel kwamen er verborgen stukken vrij met o.a een verleden van misbruik, alleengeboren tweeling, etc.

Destijds kwam familieopstellingen ook opnieuw op mijn pad. Ik had wel eens de klassieke vorm ervaren, waarbij mijn sessie werd afgebroken door de opsteller (later begreep ik waarom mijn thema resoneerde met dat van de opsteller, het veld was super intens die dag). Toen mijn misbruik niet meer verborgen lag kwam Hylke op mijn pad en ben ik met hem nog dieper het veld in gegaan om dader- en slachtofferschap in de geschiedenis van mijn familieveld aan te kijken met de werkvorm “het nieuwe opstellen” (in stilte werken). Dat gaf mij meteen een gevoel van thuiskomen, de herkenning en gedragenheid. Als kind voelde ik al “het veld ” en deze herinnering werd wakker toen ik bij Hylke Bonnema kwam.

Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat Hylke Bonnema gaf/geeft aan mij als mens dat ik krachtig genoeg ben en dat ik mijn eigen lot en verantwoordelijkheid hierin te dragen heb. Voelen dat hij samen met je op reis/ceremonie is schept een diep vertrouwen. Dat maakt het puur, kwetsbaar, veilig en zorgt dat je heel echt kunt kijken naar hoe iets is zonder het te moeten veranderen. Zijn met dat wat is, hier en nu en in mijn lijf. Mijn reis is zodanig verder de diepte in gegaan dat ik nu assisteer in zijn opleidingen, zijn eventmanager ben en met mensen individuel op reis ga.

Enkele van mijn expertises zijn vrouwenthema’s, dader- en slachtofferschap en de oerschreeuw.

De workshop op 5 mei: De cirkel van de Waarheid

Klik om je voorkeur te onthouden:
Monique Ansia
De cirkel van de waarheid
Monique zal jullie deze dag meenemen in door Hylke Bonnema nieuw ontwikkelde werkvorm “De Cirkel van de Waarheid”. Het is een van haar meest favoriete werkvormen omdat deze zo diep reikt in het veld en voorbijgaat aan het hoofd. Daarvoor is wel de bereidheid nodig het mentale/denken/hoofd/ analyse op te offeren. Ben jij bereid deze reis met jezelf en Hylke Bonnema aan te gaan dan ziet Monique je graag op deze dag.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Monique ontmoeten en aan het werk zien?

Kom dan zondag 5 mei 2019 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen