Nathalie Paulussen

Nathalie Paulussen

Thema: Rituelen en archetypen

Onderwerp: De uitdagingen van het leven en de kracht van liefde

Titel lezing (zondag): Eros en Psyche, mythe of realiteit?

De mythe van Eros & Psyche laat ons zien hoe we steeds weer geconfronteerd worden met ons menselijke onvermogen om de uitdagingen van het leven aan te gaan en tegelijkertijd met het mysterie van de liefde te leven. Met mijn lezing Let’s talk love open ik aan de hand van dit klassieke liefdesverhaal een grotere ruimte, een andere dimensie, waarin je de kans krijgt om vanuit nieuwe gezichtspunten te kijken naar hedendaagse vraagstukken.

Persoonlijk, relationeel, maar ook vanuit het perspectief van organisaties en samenleving. Tijdens deze interactieve verkenningstocht ontrafelen we hoe evenwicht hersteld kan worden, zodat je in eigenaarschap en bezieling terug kunt keren.

Over Nathalie Paulussen

Geboren en getogen in het bourgondische Maastricht, heb ik van jongs af aan een diepgaande en intrinsieke interesse in mensen. Ik vind het boeiend om te zien op welke manier mensen zich hebben ontwikkeld tot de persoon die ze nu zijn. Dat is de drijfveer voor mijn werk. Als coach, spreker, schrijver én als mens.

Na mijn opleiding tot coach en counselor heb ik mij gespecialiseerd in systemisch werken, wat een enorme verdieping in mijn werk én in mijn leven heeft gegeven. De kracht van het ervaringsgericht werken en het vergroten van het bewustzijn zijn voor belangrijke sleutels daarin. Het gedachtegoed van Carl Jung heeft bijdragen aan mijn persoonlijke visie op het leven.

Zo lang als ik me kan herinneren, heb ik mij laten meevoeren door verhalen. Op de middelbare school las ik mythen en sagen en alle literatuur die erover geschreven was. Verhalen zijn uiteindelijk een belangrijke basis geworden voor mijn werk met mensen. De metaforische werking van een verhaal opent namelijk een grotere ruimte, een derde ruimte, waarin mensen de kans krijgen om vanuit een ander gezichtspunt te kijken naar waar ze tegenaan lopen en de werkelijkheid met andere ogen kunnen bekijken.

De liefde ervaar ik als een ware ontdekkingstocht. We zien ons allemaal gesteld voor liefdesuitdagingen; in relaties, in vriendschappen en in familieverband. Maar liefdes-uitdagingen spelen ook in de dimensies van organisaties en samenleving. En – iets wat mij echt kan ontroeren – in relatie tot jezelf en tot het hogere, het universele.
Probeer dat maar eens te vangen in woorden. Ik leef het liever voor.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Nathalie ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen