Yvonne Stams

Vidarte

Thema: Muziek en Creatie

Onderwerp: Gebruik van muziek in coaching

Titel workshop: De verbindende kracht van muziek


Yvonne Stams

“Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”
– Victor Hugo

In deze workshop geven we je een ervaring hoe je muziek kunt gebruiken in opstellingen, coaching of trainingen. Systemisch Werk is het werk van de ziel. Als opsteller laten we ons door het wetende veld dragen, waardoor dynamieken zichtbaar gemaakt kunnen worden. Muziek versterkt dit proces. Het gebruiken van muziek tijdens opstellingen en coaching heeft een drietal magische en verbindende effecten:

1. Muziek opent het veld, laat representanten zich verbinden met de vraag, het veld, het grotere geheel, de grote ziel. Het verdiept direct het proces dat opgehaald wordt.

2. Muziek tijdens of na de opstelling verankert de opgehaalde inzichten en zorgt voor verbinding tussen de betrokkenen. Bij team- of organisatieopstellingen verankert de muziek verbindende energie die er op dat moment is, of ontstaan is.

3. Muziek is de katalysator die de helende beweging activeert en de pijn transformeert. Door de muziek kunnen we de helende beweging makkelijker maken en door die verbinding de lering beter aannemen.

Muziek is de kunstvorm bij uitstek die ons direct in het hart raakt. In de baarmoeder voelen en horen we al. De vertrouwde geluiden, die we zo goed kennen, vormen onze vroegste onbewuste verankeringen. Baby’s van een paar maanden reageren duidelijk zichtbaar wanneer moeder het liedje zingt dat ze tijdens de zwangerschap al zong: Het lied dat je moeder zong aan je wieg blijft je leven lang bij je. Muziek bestaat uit geluidstrillingen, uit vibratie oftewel energie, dat ook als zodanig bij ons binnenkomt. We voelen die vibratie veelal onbewust en dat roept direct een emotie op. In Metaphysica maakt men gebruik van invocations, het aanroepen van de helende energie, dat doet muziek ook. Over alle continenten maakten inheemse Volkeren gebruik van de helende werking van muziek. Indianenstammen uit Noord en Zuid Amerika, de Kelten, Aboriginals, Afrikaanse stammen, ze kennen de hypnotische, helende en vooral fenomenologische werking van muziek. Wij, afkomstig uit Brabant en Limburg, weten ook dat carnaval zonder muziek ondenkbaar is. Wanneer de klank en de woorden van liedjes resoneren met de de beweging die het veld laat zien, dan zal de heling onbewust nog meer geleiden en integreren.

Een workshop over muziek

Tijdens deze workshop “de verbindende kracht van muziek” nemen we je mee langs de 3 vormen hoe je muziek kunt inzetten tijdens opstellingen, trainingen of coaching. Je gaat het vooral aan den lijve ervaren. De muziek die in liefde wordt gemaakt, wordt in dezelfde liefde ontvangen.

Over Yvonne

Yvonne is trainer bij Vidarte in systemisch werk en lichaamswerk. Ze heeft een voorliefde voor familieopstellingen en Systemisch lichaamswerk. Ze is (systemisch) coach en therapeut. Yvonne verbindt Systemisch Werk met NLP, lichaamswerk, karakterstijlen, TA en Deep Democracy. Ze is auteur van “In 10 stappen Systemisch Coachen”. Yvonne en Peter Dalmeijer zijn levenspartners.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Yvonne ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 13 september 2020 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen