Inspiratiedag Voetstappen in het Veld

Landgoed Woudschoten in Zeist

voor coaches en geïnteresseerden

 

zaterdag 4 en zondag 5 september de deelnemende coaches Koop hier je kaartje
  • Ervaar hoe meer dan 30 vakgenoten werken binnen verschillende thema’s
  • Stel je eigen programma samen: kies jouw dagdelen en je favoriete workshops en lezingen
  • Bekijk de boeken van Phoenix opleidingen en uitgeverij Noorderlicht
  • Compleet verzorgde dag inclusief lunch op bijzondere locatie
  • Maak kennis met de scholen, hun materiaal, workshops, opleidingen en ervaar ieders unieke werkwijze

Programma Zaterdag 4-9 en Zondag 5-9: klik hier 

Waarom een dag rondom systemisch werk?

De wereld van het opstellen is voortdurend in ontwikkeling. Elke beweging maakt ruimte voor nieuwe bewegingen.

Vaak zijn we als individuen aan het werk. De reis van de cliënt en de coach of de coach en het bedrijf. Van horen vertellen raakt minder diep dan aanwezig zijn bij dat wat er gedaan wordt. We weten inmiddels al veel van het “wetende veld”.

Met elkaar beseffen we de diepte en kracht om op de laag die er toe doet te werken.  Maar dat werken…. hóe doen we dat precies? Waar letten we op, wat nemen we mee, wat zijn de details? Welke nieuwe manieren van werken zijn nog meer mogelijk? Wat gebruiken we uit onze opleidingen, wat kunnen we leren door met elkaar en van elkaars expertise te proeven?

Een groot aantal vakgenoten uit Nederland en België zullen op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 hun expertise en verkenningstocht met ons delen.

De thema’s van 2021

rituelen en archetypen

verandering en beweging

relatie en seksualiteit

plek en positie

organisaties en teams

Combinaties:
Systemisch werk &…

De Zelfstandigen

De scholen

Voor Voetstappen in het Veld starten we elk jaar weer vanuit thema’s. We -Arjan en Arianne- zoeken naar onderwerpen die om aandacht vragen, en vullen aan de hand daarvan het programma voor de inspiratiedag.

Met menselijke pareltjes die ieder vanuit de eigen uniek-heid iets zichtbaar maken rond dat thema, die iets van hun manier van werken willen laten zien, proeven, delen. Ook de scholen nodigen we uit om binnen een van de thema’s voor een invulling te zorgen. 

Dit jaar zijn de thema’s: 

Rituelen en Archetypen

Rituelen en archetypen zijn van alle tijden. Ze verbinden ons op de diepste laag.  Ze overstijgen afkomst, cultuur, tijdgeest, leeftijd. Ze haken aan bij een eeuwenoud weten.  Het resoneert diep in ons en neemt ons mee naar een plek waar herkenning te vinden is. Ze brengen ons samen, ze kunnen verbinden. De een werkt al veel en als vanzelfsprekend met de kracht van rituelen en archetypen, voor de ander is het een nieuwe wereld met de mogelijkheid om ontdekt te worden.   

Teams en Organisaties

Onze eigen bedrijven en dat wat daar nodig is of om aandacht vraagt, en het werken met groepen en waar daar eventuele volgende stappen in onze en wie weet ook in hun ontwikkeling liggen. Dat is de basis van dit thema.

Plek en Positie

Een thema wat elke keer weer langskomt in het systemische werk-veld. Het vraagt  steeds weer aandacht, op velerlei manieren. Er valt nog steeds veel te ontdekken. Dit jaar op voetstappen als los thema, een thema wat zich snel en divers gevuld wist.

Verandering en Beweging

Verandering en beweging is door Covid voor velen iets wat nog nooit zó zichtbaar en voelbaar aanwezig was als nu. Hoe verhoud je je tot de wereld in een wereld zo in beweging? En hoe kennen we verandering en beweging in andere lagen van ons bestaan?  Levensfasen, systeemopstellingen.. Zowel concreet ingevuld als ‘we kijken dan waar het moment om vraagt’. Soms is het even: wordt vervolgd! 

Relatie en Seksualiteit 

Nu, in de huidige tijd, is menselijke interactie en contact soms zo veraf en soms zo dichtbij. En dat doet iets met ons. Met onszelf, maar ook achter de voordeur bij anderen. Dit thema, zo specifiek gevuld met waar de aandacht soms zo naar toe getrokken wordt, en hoe daar dan mee omgegaan wordt. Een wezenlijk thema waar soms veel geluk maar ook veel pijn in langs kan komen.

Systemisch werk &… de combinaties

We zien in het systemisch werk vele mensen met vele achtergronden. Soms worden die achtergronden wonderschoon verbonden, vanuit passie, ambitie of noodzaak. Daarom: de wisselwerking tussen verschillende disciplines als meerwaarde voor het werken met het Veld.

 

Programma Zaterdag en Zondag: klik hier 

Accreditatie voor permanente educatie

Als je deelneemt aan de Inspiratiedag Voetstappen in het Veld, dan kom je ook in aanmerking voor studiepunten voor permanente educatie.


De Inspiratiedag is door StiR erkent.
Deelname levert 6 studiepunten op.

De Inspiratiedag is door LVSC erkent.
Voor leden levert deelname 1 PE punt op.

Waar wordt de Inspiratiedag georganiseerd?

De inspiratiedag vindt plaats op Landgoed Woudschoten in Zeist.

Landgoed Woudschoten is een Hotel en Conferentiecentrum gelegen midden in de natuur, direct aan de rand van nationaal park de Utrechtse Heuvelrug.

Het adres is Woudenbergseweg 54, 3707 HX in Zeist. (Klik op het adres voor navigatie met Maps).

Lees hier meer over de locatie en haar geschiedenis.

Het was een heel inspirerende dag met verrijking en verdieping! Mooi om in 1 dag met verschillende vormen van systemisch werk kennis te maken, cq te verdiepen. De variatie aan workshops, het enthousiasme van de mensen en het daadwerkelijk doen & oefenen, maakte het een dag om in beweging te komen en energie op te doen.

Meer weten en mee doen?

Wil je weten wie er allemaal komt en welke onderwerpen ze gaan behandelen?
Klik op de button hieronder

Bekijk alle 30 deelnemende coaches

Wil je kaartjes kopen voor een dagdeel, een hele dag of het hele evenement?
Klik op deze button hieronder

Koop hier je kaartje

Kun je niet, maar wil je op de hoogte blijven?

Vul dan hieronder je gegevens in.
We houden je dan op de hoogte van de Inspiratiedag en de Masterclasses

Entree van Woudschoten midden in de natuur