Een plek waar we bij elkaar kunnen komen

Pad van blauwe druifjes
Een pad van blauwe druifjes

We hebben veel andere trainers en coaches aan het werk gezien. We zien de bewegingen van het veld, en voelen dat er van alles aan het gebeuren is.

Ruimte, beweging, vooruitgang, zijpaden.

Wat we nog misten was één plek in Nederland waar alle coaches die met Systemisch Werk bij elkaar komen, de mensen van de verschillende scholen en de mensen met ieder hun eigen specialisme. Wij voelden ons geroepen deze plek dan zelf te creëren.

Zodat we met elkaar kunnen ervaren hoe iedereen zich op zijn eigen manier beweegt in dit vakgebied. Zodat we de pareltjes van ons gezamenlijk veld in het licht kunnen en mogen zetten. Om onszelf verder te laten bewegen door op een plek vol creativiteit, groei en inspiratie de volgende stappen te creëren. Kortom: Voetstappen in het Veld.

Wie zijn wij? 

Arianne Rooyens


Arianne Rooyens

Wie ben ik en waarom? Een vraag die ik mij mijn leven lang al regelmatig stel, omdat  zowel vragen als antwoorden zo mooi kunnen dansen in de tijd. Ik ben glimlachend nieuwsgierig en doe dingen graag op mijn eigen wijze. Ik houd ervan mij te verwonderen en kan enorm genieten van de kleinste details en de grootste gehelen. Met behulp van mijn zintuigen, mijn weten en mijn voelen ben ik op reis om het leven in alle aspecten te ervaren. Ik houd van mensen en dieren, planten en stenen, van vernieuwing en ook van de rust en verstilling. Ik ben dol op reizen; in de natuur en op verkenningstocht door inspirerende steden, ik voel mijn bijdrage in mijn werk: eerst als leerkracht en nu als coach, deel hoe ik de wereld kan zien via de fotografie en mijn smaak en combinatie-zin door culinair bezig te zijn. En sinds kort door te smeden, met behulp van water en vuur, zilver en goud. 

Waar ik ook zo mijn bijdrage in voel is in Voetstappen in het Veld. Hoe mooi dat Arjan en ik onze liefde voor systemisch werk op deze manier -als een kiezelsteen in het water- mogen verspreiden en voor inspiratie en meer mogen zorgen. Wat een cadeau om zo herhaaldelijk een reis aan te gaan en te mogen zorgen voor een bedding waarin vanuit veiligheid en vertrouwen stappen gezet kunnen worden en steeds meer zichtbaarheid ontstaat.

Mijn eerste stappen in de systemische wereld vonden plaats een aantal jaar terug op een warme lenteavond, een opstelling op een zolder in Delft. Ik was al een tijdje heel nieuwsgierig geworden door verhalen van dierbare vrienden. De woorden maakten ook iets van spanning in mij wakker. Want systemisch werk uitgelegd krijgen is toch echt iets anders dan het zelf mogen ervaren. Ik zat daar op mijn teenslippertjes. Ik keek, voelde en genoot van dat wat ineens zo zichtbaar en voelbaar werd. Waarin ik van de spanning van het onbekende naar het volste vertrouwen ging. Het voelde alsof de wijsheid en het weten dat soms zo onzichtbaar aanwezig kan zijn ineens zichtbaar en zelfs aanraakbaar werd.  Op precies dat moment werd ik uitgenodigd om als representant naar het leven én naar de dood te komen kijken. Hoe mooi!  

Arianne Rooyens – Kanters
E-mail: Arianne@VoetstappenInHetVeld.nl
Telefoon: 015 – 30 30 28 3

Arjan Rooyens


Arjan Rooyens

Ik ben een man die vanuit rust en kracht naar het leven kijkt. Als trainer en coach, gespecialiseerd in presentatievaardigheden in de breedste zin van het woord – van presentatie, debat, tot salespitch. Een belangrijk deel van mijn werk is mensen vrij maken van spreekangst. In dat traject gebruik ik vaak familieopstellingen, omdat spreekangst vaak terug te voeren is op gebeurtenissen in het verleden. Het is mijn missie om mensen in het licht te zetten. Te laten stralen. Mijn voorouders werkten bij Philips, de gloeilamp als symbool voor wie ik ben en waar ik uit voort kom.

De wereld van het systemisch werk zag ik voor het eerst tijdens een opleiding. Ik zag dat de laag waarop gewerkt werd de laag was die diep verborgen lag. Dat daar de echte verandering mogelijk was.

Daarna ben ik me samen met mijn vrouw Arianne verder gaan specialiseren. Nu werken we beiden met het veld en begeleiden we samen opstellingen.

Arjan Rooyens
E-mail: Arjan@VoetstappenInHetVeld.nl
Telefoon: 015 – 30 30 28 3