Komende bijeenkomsten met Elmer Hendrix

In deze trainingen kun je Elmer Hendrix aan het werk zien.

Er zijn momenteel geen bijeenkomsten gepland met deze trainer.

Elmer Hendrix

Instituut voor Systemisch Werk

Elmer Hendrix
Elmer Hendrix

In 2003 ben ik gestart met het aanbieden van familieopstellingen, zowel in groepen als individueel, samen met mijn vrouw Angeli Basten.
Vanaf 2006 kwam ik naast mijn eigen activiteiten ook te werken voor het Bert Hellinger Instituut; als begeleider van workshops in familieopstellingen, als co-trainer naast Jan Jacob in de opleiding ‘Systeemdynamiek in Organisaties’ en later ook als zelfstandig trainer en organisatieopsteller voor verschillende bedrijven en instellingen in Nederland en in het buitenland.
Vanaf 2009 ben ik ook gestart met het geven van opleidingen in systemisch werk voor ons eigen bedrijf. We bieden opleidingen en trainingen in familieopstellingen en organisatieopstellingen aan voor particulieren en professionals.

Passie

Het bezig zijn met systemisch werk en dit andere mensen te leren is mijn passie. Voor mij is deze werkvorm (de grondlegger Bert Hellinger noemt het ‘toegepaste filosofie’) diep verbonden met het leven zelf en met onze maatschappij.
De innerlijke houding tijdens het begeleiden van opstellingen is een richtlijn voor mijn innerlijke houding in het leven zelf. Alleen wanneer ik zelf oprecht bereid ben om te groeien en bewuster te worden, durf ik de verantwoordelijkheid te nemen om opstellingen te begeleiden. Door met dit werk bezig te zijn en me daarin helemaal over te moeten geven aan het niet-weten, merk ik dat ik steeds meer in contact kom met de essentie van het leven. Pijnlijke processen die ik in het dagelijks leven, en in het begeleiden van opstellingen tegenkom zijn hierin een stimuli voor groei, en ik kan ze oprecht welkom heten.
Aangezien ik ten diepste heb ervaren wat opstellingen voor mijzelf en anderen kunnen betekenen wil ik niets liever doen dan dit werk uitdragen en zo mijn bijdrage leveren aan de groei en bewustwording van mijn medemens.

Dankbetuiging

Mijn dank gaat uit naar Wolfgang Könighaus die een grote inspiratie voor me is geweest en me de weg van de Tao heeft laten zien (‘doen door niet te doen’), en naar systemisch pionier Jan Jacob Stam van wie ik veel geleerd heb op het gebied van organisatieopstellingen.