Evi en Mascha – De 7 stoelen van intimiteit en seksualiteit

Wo 30 Oktober 2024
Van 9:30 tot 17:30

Locatie:

Delft, Phoenixstraat 66, Ruimte 103

Aanmelden

De 7 stoelen van intimiteit en seksualiteit

De opstelling die inzichtelijk maken wat de stappen naar verbinding zijn

Ere wie ere toekomt
Het model van de zeven stoelen intimiteit en seksualiteit is ontwikkelt door Peter John Schouten. De stoelen zijn zeven posities die de kracht, macht en onmacht in seksualiteit weergeven.

Met de 7 stoelen van intimiteit en seksualiteit kun je geweldige opstellingen doen, die inzicht geven in de stappen naar verbinding, intimiteit en seksualiteit. Een opstelling die vooral in het date- en grensoverschrijdende tijdperk een goed hulpmiddel is om te kunnen waarnemen waar je client staat. Je ontdekt de patronen in het verbinden en in het aan gaan van de relaties op gebied van intimiteit en seksualiteit.

Doel van de opstelling:
Weer terug keren naar je eigen seksualiteit, die je verloren bent in bijvoorbeeld seksueel misbruik, maar waar ook vanuit opvoeding schade van de vorige generaties in bijvoorbeeld de seksuele voorlichting terug zichtbaar is. Ook deze geschiedenis maakt deel uit van je eigen en mogelijk ongezonde stappen.

Hoe doet je cliënt die stappen? Hoe zit het hier met de gezonde en ongezonde seksualiteit?

Deze opstellingsvorm geeft een compleet inzicht. Deze ontdekking kan je client niet alleen. Je zult altijd de liefde en warmte van een ander nodig hebben om de stappen daadwerkelijk te mogen ontdekken en durven te maken.

Evi en Mascha gaan je 30 oktober meenemen in deze vorm van opstellen.

Over Mascha van Reenen

Ik ben Mascha. Ik ben identity coach en sinds 1 december 2022 traumaseksuoloog. Al bijna 20 jaar ben ik actief als ondernemer.

Ik begon als coach op het gebied van jezelf presenteren naar de buitenwereld. Hoe je krachtig en zelfverzekerd naar buiten kunt treden, waarbij non-verbale en verbale communicatie de belangrijkste ingrediënten waren in mijn trainingen en coaching. Vanuit dat vertrekpunt ben ik me in 2018 gaan richten op de binnenkant van de mens. De volgende, misschien wel logische stap, was de opleiding tot traumaseksuoloog, omdat mijn ervaring met seksueel misbruik een grote rol in mijn leven heeft gespeeld.

Door middel van stoelopstellingen, waaronder de 7 stoelen van intimiteit en seksualiteit, heb ik vele waardevolle inzichten verkregen. Vanuit seksueel trauma is namelijk niets meer zoals het lijkt. Wanneer ik terugkijk naar de (seksuele) relaties die ik heb gehad, realiseer ik me dat ik vele stappen heb gemist. Ik wist niet eens dat die stappen bestonden, door de vertroebelde blik die het gevolg was van de schade na seksueel misbruik.

Over Evi Victorine Henderikx

Ik ben Evi, eigenaar van ‘Evi maakt alles bespreekbaar.’ Mijn expertise heb ik ontwikkeld in grensverkenning en -overschrijding, zowel verbaal als non-verbaal, zichtbaar en onzichtbaar, emotioneel en seksueel.

Binnen al mijn diensten, die ik aanbied aan individuen, groepen en organisaties, draait het in de kern altijd om (opnieuw) in contact komen met grenzen. Want ongeacht de aard van een relatie, is precies op de grens de plek waar we elkaar echt ontmoeten. En omdat we nu eenmaal grenzen hebben als mens, raken we in de interactie – gedurende de hele dag door – elkaars grenzen aan.

Op het gebied van intimiteit en seksualiteit kunnen we hier niet meer omheen. De 7 stoelen van intimiteit en seksualiteit is een model dat zichtbaar – maar vooral voelbaar – maakt hoe fragiel de grensverkenning in contact met de ander is. Het model is dan ook een prachtige wegwijzer naar jezelf in relatie tot de ander.

Praktisch

  • Er is plek voor maximaal 16 deelnemers
  • De Masterclass vindt plaats in De Ruime Ruimte in Delft
  • Op loopafstand van het station Delft
  • Parkeren kan ook in de parkeergarage voor de deur
  • Beide dagen starten om 9:30 met ontvangst met koffie en thee
  • 10:00 start de daadwerkelijke Masterclass
  • We ronden om 17:30 af, uiterlijk 18:00 eindigen we
  • Inclusief koffie, thee, iets lekkers en water
  • Inclusief lunch – heb je dieetwensen? Mail ze naar mij
  • Inclusief luxe notitieboek
  • Een kaartje kun je hieronder bestellen

Evi en Mascha – De 7 stoelen van intimiteit en seksualiteit

197,00

13 op voorraad

Categorie:

Beschikbaarheid

Kaarten beschikbaar