Deze training is geweest

Demian Burgenik: ‘Het is er al’ – over synchroniciteit, pulsatie en creatie

Ma 7 Juni 2021
Van 10:00 tot 18:00

Locatie:

Woerden, Kerkplein 7

Aanmelden

Werken met de materie: impulsen, pulsatie, resonantie.

‘Het is er al’

Over synchronisatie, pulsatie en creatie

We denken altijd dat we in vrijheid handelen, maar in werkelijkheid reageren we op impulsen.

Luister hieronder wat hij vertelt over deze Masterclass, of lees hieronder verder over de inhoud.

Alles heeft een pulsatie. Wij als mens hebben ook een pulsatie. Soms willen we vanuit onze ratio een reeks van acties. Alleen: als we niet afgestemd zijn op de bron van onze impulsen, dan kom je in een omgeving van frictie. Je handelen vraagt dan veel meer van jouw daadkracht. Dat kan weer leiden tot frustratie, burn-out en schaarste.

Als er synchronisatie zit tussen die twee, dan is er volle doorstroming van creatie. Dan benader je jouw volle potentieel. Je moet daarom je tempo van handelen afstemmen op jouw pulsatie. Daarvoor moet je jouw eigen pulsatie leren kennen, de pulsatie van je voorouders en ook de pulsatie van je omgeving weten te voelen, zoals de plek waar je woont. Alles is daarmee aanwezig: verleden, heden en nu.

Hoe bereik je die synchroniciteit tussen je pulsatie en je handelen? Dat is niet een doel, maar het is een vaardigheid die je in jezelf ervaart. En dat gaan we in deze Masterclass ervaren.

Over Demian

Demian Burgenik neemt je in deze Masterclass mee op ontdekkingsreis. Hij komt uit San Martin de los Andes, in Patagonië, Argentinië. Sinds 2010 woont hij met zijn gezin in Amsterdam. Hij gelooft in het delicate evenwicht tussen orde en chaos: een plek waar een holistisch leven kan ontstaan. En de invloed van de omgeving op het individu en de natuurlijke wetten van ‘auto-compensatie’. Hij gelooft in woede en vreugde, in dood en leven en in alles wat buiten ons begrip of onze woorden valt: het ‘onbenoemde’.

Hij deelt met ons waar hij zijn hele leven al nieuwsgierig naar is. Vanaf zijn negende heeft hij een fascinatie voor ‘bijna niet terug te vinden gebeurtenissen’. Gebeurtenissen die overal om ons heen zijn, maar waar we ons niet zo direct bewust van zijn. Hij is die gaan onderzoeken, zijn eerste aantekeningen maakte hij toen hij veertien was.

Nu zegt hij: “Ik kan me niet meer verstoppen. Ervaring is omgevormd tot kennis, het is klaar, in substantie en vorm. Klaar ook om het open te maken en de beweging te volgen.”
In deze Masterclass deelt hij zijn bevindingen met ons. Op zijn eigen manier laat hij ons vanuit de ervaring naar de kennis reizen, terwijl we met twee voeten op de grond blijven staan.

Wat gaan we doen?

Deze Masterclass gaat allereerst over de ervaring van het werken met materie. Daarna gaan we verder met ‘hoe geven we hier onze eigen woorden aan’.
Je gaat met de onderwerpen pulsatie, synchronisatie en creatie experimenteren en je gaat leren woorden te geven aan de context.

In een opstelling, voor de opstelling begint, kun je bijna al weten: “Waar gaat de opstelling over?” Dat komt omdat de ruimte in de materie op een andere manier begint te trillen. Dat kun je leren lezen.

Het is nooit informatie die vast ligt: één-plus-één is altijd iets nieuws. En zelfs dat ligt niet vast.

Het is niet alleen het theoretische frame maar vooral: praktisch, praktisch, praktisch. Grip en theorie zijn belangrijk, maar het gaat in de Masterclass over het verdiepen van de ervaring. Het is ‘lichaam’ en ‘belichaming’.

Voor wie is de Masterclass bedoeld?

Voel je al dat ‘kennis’ eigen niets is zonder ‘de ervaring’? Ben jij nieuwsgierig naar het ontastbare en onnoembare?
Wil je dit nog helderder ervaren en leren in te zetten in je eigen werk en eigen leven?

Als je bewuster wilt zijn van de wijze waarop de materie kan veranderen en hoe je hier meer aandacht aan kunt besteden, hoe je de signalen kunt -leren- lezen, dan is deze Masterclass voor jou.

Wat levert deze Masterclass je op?

In deze Masterclass ga je vanuit de ervaring op zoek naar de kennis. Disclaimer: alles is er al, maar de vraag is: Ben je je daar ook bewust van?

Na deze Masterclass:

 • Heb je meer kennis en vaardigheden rond het werken met de ‘materie’
 • Zul je op een andere manier naar het onderwerp gaan kijken
 • Heb je gereedschap gevonden om meer te werken met het onzichtbare en onnoembare
 • Heb je ervaren hoe sterk dit in jou zelf aanwezig is
 • Heb je persoonlijke stukken aangeraakt die om aandacht vroegen

Praktisch

 • Als deelnemer is ervaring met systemisch werk en opstellingen gewenst.
 • De dag start om 9:30 met ontvangst met koffie en thee
 • 10:00 start de daadwerkelijke Masterclass
 • 18:00 eindigen we
 • Entree is inclusief koffie en thee, fruit, sappen, en een uitgebreide lunch
 • Vanwege Corona: er is plek voor maximaal 12 deelnemers
 • Heb je vragen? Bel 015 30 30 28 0 of e-mail: arjan@voetstappeninhetveld.nl

Geef hieronder aan hoeveel plekken je wilt reserveren.
Druk op ‘Aanmelden’ om je plek te reserveren.

Corona virus

Vanwege Corona zijn er extra veiligheidsmaatregelen, verwachten we jouw medewerking en gelden er coulantere annuleringsvoorwaarden. Deze om met Corona toch Masterclasses door te kunnen laten gaan. Lees hier meer.

Demian Burgenik: ‘Het is er al’ – over synchroniciteit, pulsatie en creatie

297,00

Uitverkocht

Categorie:

Beschikbaarheid

Uitverkocht