Herkennen en omgaan met vormen van Kwaad

Do 10 Oktober 2024
Van 9:30 tot 17:00

Locatie:

Delft, Phoenixstraat 66, Ruimte 103

Aanmelden

Herkennen en omgaan met vormen van Kwaad

Jaap Voigt neemt ons mee in het leren herkennen van verschillende vormen van Kwaad en leert ons daarmee omgaan, als dat mogelijk is.

Het kwaad kan gezien worden als een actieve kracht die isolerend, stagnerend, verhardend en polariserend werkt. Dat kwaad kent talloze gestaltes die door mensen belichaamd kunnen worden en zo een groot effect hebben in deze wereld.

We leven in barre tijden waarbij gewetenloosheid lijkt te zegevieren.
Is er sprake van onwetendheid, onkunde, manipulatie of is het puur kwaad? We weten het vaak niet meer.

Wat is het kwaad, welke vormen kan het aannemen, waar bevind zich het en wat hebben jij en ik hierin te doen en te laten?

Jaap Voigt gaat ons meenemen in verschillende uitingsvormen van kwaad, om zo ons bewustzijn te vergroten en onze handelingsmogelijkheden van onbewust incompetent naar vanzelfsprekend te laten ‘vloeien’.

Hierbij put hij uit de rijkdom van verschillende geestelijke stromingen, het dagelijks leven, zijn blik op de maatschappij, zijn levenservaring en opgedane wijsheid.

Over Jaap Voigt

Jaap: “Ik ben inmiddels 83 jaar; de laatste fase van mijn leven is ingegaan. Die wil ik besteden aan het overdragen van mijn kennis en vaardigheden die tijdens mijn leven heb opgedaan. Ik weet inmiddels dat alleen dat wat wezenlijk doorleefd is werking heeft.

In de loop van mijn leven heb ik steeds meer ontzag en bewondering gekregen voor de mensen die mij voorgingen in het beantwoorden van vragen over het menselijke bestaan. Met name de antwoorden van de Chinese Ouden helpen mij, maar ook vele andere stromingen, zoals Advaita, het Tibetaans Boeddhisme, het mystieke Jodendom en het mystieke Christendom. Ook zijn vele kunstenaars mij voor gegaan met dezelfde vragen en zijn daarmee een bron van inspiratie voor mij. Aan die ‘lijnen’ wil ik de rest van mijn leven een bijdrage leveren, een volgende schakel zijn; op mijn manier en met mijn woorden en afgestemd op deze tijd. Zoals zij afgestemd waren op hun tijd en toch steeds opnieuw eeuwigheidswaarden ontdekten, die tijdloos zijn.”

Interview met Jaap

Vorig jaar bezochten we Jaap thuis in Amsterdam. Hieronder kun je het interview bekijken. Wil je hem in het echt ontmoeten en ervaren? Onder het interview staat de button om kaartjes voor de MasterClass te kopen.

Herkennen en omgaan met vormen van Kwaad

197,00

20 op voorraad

Categorie:

Beschikbaarheid

Kaarten beschikbaar