Deze training is geweest

Hilbrand Westra: Verschillende manieren van opstellen – het pad van de onbekende rivier

Portretfoto van Hilbrand Westra
Hilbrand WestraSchool voor Systemisch Bewustzijn

Van Ma 25 Oktober 2021 - 0:00

Tot Di 26 Oktober 2021 - 0:00

Locatie:

Het Zendstation, Lopikerkapel, Biezendijk 4

Aanmelden

Op 25 en 26 oktober gaat Hilbrand ons verschillende opstellingsmethoden laten zien en verkennen.

Let op! Deze Masterclass is verplaatst naar Het Zendstation, in Lopikerkapel. Klik hier voor de routebeschrijving.

DAO

De Tao of Dao is niet, en toch is zij. Zij stelt vragen die geen vragen zijn en leeft waar de dood ook aanwezig is. Het streelt en slaat, maar zonder bedoeling of identificatie. Het is. We reciteren teksten en laten dat wat is zichzelf spreken, of zwijgen daar waar nodig tot de tijd is om de cirkel te schonen of te verbreken zodat er iets nieuws kan ontstaan. Iedereen en niemand is uitgenodigd en toch zul jij er zijn of niet. Wat is het geluid van gras, en welke wereld bestaat die jij niet kent? Zo maar enkele vragen die even realistisch zijn als onnavolgbaar.

Wat ga je leren in deze tweedaagse Masterclass?

Op de eerste dag, maandag 25 oktober zal Hilbrand verschillende opstellingsmethoden laten zien die globaal in de wereld worden gebruikt.

Zo komen bijvoorbeelbeeld de volgende methoden aan bod: Story in Motion, Structuur Opstellingen, Klassieke Familieopstellingen, Fenomenologisch Opstellingswerk en Acupunctuuristische opstellingswerk.
De laatste wordt onderwezen in Hilbrand’s School voor Systemisch Bewustzijn (SSB).

Afhankelijk van de vragen en wensen van de deelnemers zullen deze verschillende methoden worden uitgelegd en gedemonstreerd.
Hilbrand zal deze tonen en ook in het doen van de opstellingen ondertiteling geven over wat er gebeurt, wat mogelijke interventies zijn en waarop je kunt letten.

De tweede dag, dinsdag 26 oktober, staat vooral in het teken van Taoïstisch opstellingswerk, zoals ontwikkeld door Wolfgang Könighaus en vaak gebruikt door Hilbrand Westra.
Daarin zal het accent meer liggen op de Oosterse onderstroom die veel lijkt op de westerse fenomenologie.

Omdat het voor velen een oefening wordt met dit onbekende terrein, wordt op voorhand gevraagd zonder al te veel vragen en voornemens in te stappen.
Er is voor die dag geen programma, geen Powerpoint en geen expliciet leerdoel.
Je gaat er leeg en vol in met geen enkele garantie van wat dan ook.

We zijn die dag allen in wit gekleed en volgen op eigen tempo, timing en trust de gaande beweging.
Hilbrand zal in het begin een korte inleiding geven maar zal zo weinig mogelijk tekst en uitleg geven over wat zich afspeelt.

Over Hilbrand Westra

Hilbrand Westra is zeven jaar bij Wolfgang Könighaus gebleven tot deze stierf in 2010. Wolfgang zijn pad had dezelfde kenmerkende sporen als die van Hilbrand en laten in zekere zin dezelfde beweging zien met materie uit de mystieke scholingen en het pad van de onbekende rivier.

In het centrum van zijn leven waar zowel crisis heerste als klare taal belandde hij bij Konighaus zijn Schule fut Inneres Wachstum.Hilbrand reisde sindsdien Europa af en bezocht vele opstellers en Systemisch Experts waarna hij – eerder bij toeval, dan de bedoeling – de School voor Systemisch Bewustzijn oprichtte. Sindsdien is hij een steeds bekendere verschijning geworden in de wereld van het Systemisch Werk en Opstellingen.

Hilbrand Westra: Verschillende manieren van opstellen – het pad van de onbekende rivier

594,00

1 op voorraad

Categorie:

Beschikbaarheid

Deze training is geweest