Deze training is geweest

Peter Henneveld – Licht & Duisternis, Ziel & Zaligheid. Begeleiden vanuit Systemisch en Sjamanistisch perspectief

Do 22 September 2022
Van 9:30 tot 17:00

Locatie:

Het Zendstation, Lopikerkapel, Biezendijk 4

Aanmelden

Licht & Duisternis, Ziel & Zaligheid: Begeleiden vanuit Systemisch en Sjamanistisch perspectief 

Bij het sjamanisme spreekt men van zielsverlies en trance reis.
Bij Systemisch werk zetten we dat waar we mee werken meestal in de ruimte.
In beide gevallen is ‘eren, danken, buigen’ van belang, zijn we op zoek naar rust en balans, en kunnen we werken met rituelen.

Tijdens deze masterclass gaan we op reis langs de ziel en de zaligheid en krijg je werkvormen, tools en handvaten aangereikt om schaduw zichtbaar te maken en het licht tot in onze diepste schaduw te laten doordringen.

De essentie van systemisch werken is om dat (weer) in verbinding brengen wat ooit is buitengesloten. Dit geldt met name voor onze “schaduw”. Deze “schaduw” is niet alleen persoonlijk maar zit ook in ons familiesysteem en andere collectieve Velden waar we toe behoren. We splitsen delen van onszelf -en als collectief- (onbewust) af om een spannende of pijnlijke situatie te kunnen hanteren en zijn daarbij diep loyaal aan het systeem waar we toe behoren en bijvoorbeeld aan buitengesloten leden of situaties. Wat je buitensluit krijgt echter macht en dat bepaalt je mindset, keuzes, gezondheid etc.

Peter: Mijn doel van deze masterclass is dat de deelnemers een ervaring en inspiratie, meer nog dan de tools, te pakken krijgen waardoor en ieder nog veel meer de eigen klank en kleur kan gaan ontwikkelen.

Als je doet wat bij je past aan werkvormen dan pakt dat heel krachtig uit. Ieder moet het eigen pad gaan lopen, het pad dat echt bij jou past. Ik hoop dat de deelnemers veel meer het gevoel krijgen voor de kracht van het rituelen aspect zonder dat het een plat ritueel wordt. Het is een manier van werken, systemisch, die veel verder gaat dan verstand hebben van dynamieken. Je werkt met krachtenvelden en energieën die we niet zien en niet kennen, waar we respectvol en zorgvuldig mee om moeten gaan.
Precies daar gaan we mee aan de slag.

Het is belangrijk om te weten over schaduw en schaduwwerk.

Overdracht kennen we allemaal en is een vorm van schaduw. Het gaat over projecties: een stukje pijn wat je toen kon voelen, buiten hebt gesloten, en dat je projecteert op een ander. Elke coach of therapeut moet heel goed weten wat de eigen overdrachtsthema’s zijn of de eigen schaduw is. En schaduw laat zich op verschillende manieren zien. Het kan gaan over verdringen van oude pijn, boosheid, verdriet, maar het kan ook gaan over het verdringen van de eigen kwaliteiten. Overal waar het kindstuk naar voren komt, waar iemand niet meer in het volwassen stuk zit, daar is sprake van schaduw.

Er is een goede en gezonde reden waarom mensen dat gedaan hebben, maar op een moment dient het niet meer. Op middelbare leeftijd gaat het vooral opspelen.
Het stroomt niet meer. De schaduw wil zich laten zien omdat er nog iets om aandacht vraagt en opgelost moet worden.

Wat ga je ervaren in deze Masterclass?

In deze Masterclass duiken we de diepte in met verschillende vormen van schaduwwerk vanuit een systemisch-, sjamanistisch perspectief.

We kijken naar de flowenergy in familiesystemen, we werken met multidimensionaal opstellen, kijken naar de werking van transgenerationeel trauma en ervaren de helende kracht van coherentie in systemisch begeleiden.

Op de persoonslaag gaan we kijken naar onze grootste angsten, pijnen en verdriet. Door het letterlijk aankijken van dat wat we het meest spannend vinden en dat te erkennen ontstaat er een proces van transformatie. Dan wordt het rustiger. De kracht die ooit is weggestopt komt weer terug.

We gaan ook kijken naar en werken met het energieveld van familiesystemen: de Energy flow. In familiesystemen zit een soort energiebeeld dat dynamisch is. De sjamaan of de native kent dat: zij noemen het de bad energy of curse van een familiesysteem. Dit is een heel sterk krachtenveld. Sjamanen zijn opgeleid om te werken met deze energie en het energie niveau op een hoger plan te brengen en rituelen daarbij te gebruiken.

Een van de voorbeelden van je eigen vorm en ritueel ontwikkelen is ‘Het Voorouderveld’, een werkvorm die Peter heeft gecreëerd.
De deelnemers gaan in het veld staan, op de plek waar hun aandacht naartoe gaat. Een van de deelnemers mag in zijn eigen voorouderveld staan. Daar gebeurt iets heel bijzonders. Ze gaan wandelen, staan stil, kijken iemand diep in de ogen. Er gebeurt veel. Het duurt maar een paar minuten maar de impact is groot. Dat geeft kracht, liefde, verbinding. en soms heel veel vragen. Het is weer buigen voor de voorouders. Het gaat over erkennen van dat het er is, hoe zwaar het ook is. Daar zit de enorme kracht. We hoeven niets meer te weten. Wat we voelen dat is genoeg.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Voor jou, als je nieuwsgierig bent en meer wil weten over systemisch werk, sjamanisme, rituelen en en schaduw. Als je wilt groeien en verder wilt professionaliseren, je eigen stijl en kleur zoekt en jezelf door ontwikkelt.
Als je wilt weten hoe Peter werkt en daar weer je eigen leringen uit wilt halen. 

Praktisch: 

  • Als deelnemer is ervaring met systemisch werk en opstellingen gewenst.
  • De dag start om 9:30 met ontvangst met koffie en thee
  • 10:00 start de daadwerkelijke Masterclass
  • 17:00 eindigen we
  • Entree is inclusief koffie en thee, fruit, sappen, en een uitgebreide lunch
  • Er is plek voor 25 deelnemers
  • Heb je vragen? Bel 015 30 30 28 0 of e-mail: arjan@voetstappeninhetveld.nl

Geef hieronder aan hoeveel plekken je wilt reserveren.
Druk op ‘Aanmelden’ om je plek te reserveren.

 

Peter Henneveld – Licht & Duisternis, Ziel & Zaligheid. Begeleiden vanuit Systemisch en Sjamanistisch perspectief

247,00

Uitverkocht

Categorie:

Beschikbaarheid

Uitverkocht