Deze training is geweest

Werken met de gelaagdheid van de ziel

Van Do 14 September 2023 - 9:30

Tot Vr 15 September 2023 - 17:00

Locatie:

Delft, Phoenixstraat 66, Ruimte 103

Aanmelden

Werken met de gelaagdheid van de ziel

Met en vanuit de gelaagdheid van de ziel gaan we ons verdiepen in en werken met het voorouderveld, parallelle levens en maken we kennis met multidimensionaal opstellen.

Dit alles vanuit een afgestemd zijn op de Bronenergie in begeleidingswerk met de kracht van rituelen en de natuur.

Waarom is het belangrijk?

Voor veel begeleiders is het werken met de gelaagdheid van de ziel een nieuwe ingang. Het is tevens de essentie van het werken met systemisch werk en opstellingen. Je gaat leren werken met gelaagdheid, dimensies, levensprincipes en ordeningen. Zowel die van je cliënten als ook die van jezelf.
Werken met deze gelaagdheid geeft veel (zelf)inzicht, verdieping en verrijking.

Het zijn je richtingaanwijzers die je verbinden met je eigen kern en met de Bron. De Bron -niet jouw Bron- omdat we kijken naar de grotere principes. In het licht van die Bron ben jij (ego) namelijk niet belangrijk. Het is wél heel belangrijk dat JIJ er bent en vanuit deze ruimte kun je Zijn in een werkelijk contact met je coachee of client.

Een masterclass om te leren werken zonder intentie, vrees of medelijden, maar wel met het Grote Hart.

Belangrijke thema’s die je gaat ervaren/ Wat gaan we doen?

 • De multidimensionale ziel
  Verleden en toekomst lijken verbonden, of wellicht zijn ze allemaal tegelijk aanwezig?
  – We gaan opstellingen doen waarin we de multi- dimensionaliteit van de ziel gaan ervaren.
 • Welke taal spreek je om de ziel te raken?
  De taal die we dagelijks gebruiken, is vaak meer afgestemd op het ego. Welke taal/ welke stem kun je gebruiken om de diepte van de ziel te raken?
  Wat past bij jou, wat kun je uitnodigen – toevoegen om de coachee of client op zielsniveau te ontmoeten en te begeleiden?
  – Vanuit je ziel en in afstemming met de bron komen er vaak andere woorden op, die resoneren op de ziel van de ander. Dat kan met taal, maar ook via andere wegen. Welke poorten ga jij makkelijk doorheen en welke mogen zich nog openen?
 • Werken met schaduwenergie Schaduwenergie is energie die is blijven hangen en aandacht opeist, bewust of onbewust. Angst, boosheid, verdriet kunnen zich laten zien, horen, voelen. Het kan een energie op zichzelf zijn, maar ook een ziel die in de schaduwwereld verblijft, waardoor ze ‘aan het aardse willen plakken’. Deze zielen of energie kunnen zich verbinden met mensen of plekken in het nu en daar de levensstroom beperken.
 • Collectief trauma Deze trauma’s kunnen doorwerken in een gebied, land, familie en tot uiting komen bij individuele personen. Denk bijvoorbeeld aan oorlog en slavernij. Als deze thema’s spelen bij iemand laat zich een collectief trauma zien. 
  – Wat is dan van belang om je bewust van te zijn? Hoe werk je daar mee?
  Zelf kunnen we ook thema’s soms niet-zien doordat we verdoofd zijn (getraumatiseerd) op bepaalde collectieve thema’s. Bijvoorbeeld als Nederlanders. De verdoving is in de basis een beschermingsreactie is. 
  -Maar hoe werk je dan met collectieve trauma in de persoon die je begeleidt?
 • Het thema liefde in het voorouderveld Liefde verbindt en zorgt voor ordening van verbindingen. De achterkant is de wraak op het leven. Als ik jou niet kan hebben, kun je mij ook niet hebben.
  -Wat als met gebrek aan liefde ook een stuk haat of venijn mee komt? Hoe werkt liefde geven en ontvangen? Hoe werken relaties daarin? Ook dit gebied gaan we met elkaar bewandelen.
 • De diepere dimensies van het stille midden Als je uit de polariteit in de derde positie gaat staan kom je bij de de positie van de Getuige. Vanuit deze positie, de plek van het stille midden, kun je ontmoeten, waarnemen en werken.

Naast de theorie en oefeningen is er ruimte om te werken met persoonlijke casuïstiek. Denk aan: waar loop je zelf tegen aan? Welke skills kun je verder ontwikkelen? Wat kun je doen om jouw verbinding met de bron te verstevigen?

Je krijgt niet alleen inzicht in de bovengenoemde thema’s maar ook inspiratie in het verdiepen van kennis en vaardigheden in jouw begeleidingswerk.

Over Peter Henneveld, systemisch opleider en coach

Peter Henneveld

Peter: Ik ben een kind van ouders die drie oorlogen hebben meegemaakt.

Mijn moeder was getuige van het bombardement op Rotterdam. Mijn vader moest na de tweede wereldoorlog enkele jaren als soldaat naar Indonesië. Hun verhalen ‘zitten’ in mij en ik geef deze niet alleen door aan mijn kinderen, ik heb ook (on)bewuste coderingen en waarden meegekregen die me hebben gevormd. Zo gaat dat.

Mijn interesse in geschiedenis -later in de werking van ‘trauma’- heb ik daarom altijd gehad. Het systemisch begeleiden is mijn leven en werk geworden om dat wat ‘uit contact is’ weer in verbinding te brengen.

Naast de systemische opleidingen die ik heb gevolgd verdiep ik me al jaren in sjamanistische werk en de native tradities waarin verbinding en heling centraal staat. Het is voor mij een inspiratiebron die naadloos aansluit op de essentie van systemisch werken.

De laatste jaren besef ik steeds meer dat naast het werken op de rationele, emotionele laag er een diepe gelaagdheid zit in de ziel. Deze levensordeningen begrijpen we nog maar ten dele maar hebben een grote waarde bij mijn persoonlijke ontwikkelpad en die van mijn coachees of clienten.

Ik ben er van overtuigd dat we als mens kunnen transformeren, autonoom worden, wat we ook hebben meegemaakt of meegekregen.

Nu leid ik, vanuit De Bewustzijnsfabriek, mensen op tot systemisch coach. Ik begeleid teams, organisaties en geef workshops en trainingen over familie-, organisatie en ziekteopstellingen.

Voor wie is deze Masterclass

Deze tweedaagse is bedoeld voor coaches, begeleiders, therapeuten en trainers.

Mensen die zowel één-op-één als met groepen werken.

Een systemische opleiding is vereist.

Praktisch:

 • Als deelnemer is ervaring met systemisch werk en opstellingen verplicht.
 • De dag start om 9:30 met ontvangst met koffie en thee
 • 10:00 start de daadwerkelijke Masterclass
 • 17:00 eindigen we
 • Entree is inclusief koffie en thee, fruit, een lekkernij en een uitgebreide lunch
 • Er is plek voor 20 deelnemers
 • Heb je vragen? Bel 015 30 30 28 0 of e-mail: arjan@voetstappeninhetveld.nl

Geef hieronder aan hoeveel plekken je wilt reserveren.
Druk op ‘Aanmelden’ om je plek te reserveren.

Werken met de gelaagdheid van de ziel

497,00

Uitverkocht

Categorie:

Beschikbaarheid

Uitverkocht