Barbara Hoogenboom

Bert Hellinger Instituut Nederland

Onderwerp: Een persoonlijke ontdekkingsreis

Titel: Flow – Gaaf of een gevangenis?

Als je het gevoel hebt ‘in flow te zijn’, denk je meestal niet na over hoe je dat eventueel zou kunnen veranderen. Je zou wel gek zijn, want wellicht onderbreek je daarmee die fijne flow! Dus als vanzelf ga je door, met het gevoel van de wind in je rug.

En wellicht maakt dat flow ook tot een gevangenis. Dus als door omstandigheden van buitenaf, jouw flow onderbroken wordt, bevrijdt dat wellicht (ook) onontgonnen potentieel.

De opzet van de workshop is simpel en intiem. Ik deel over mijn eigen persoonlijke ontdekkingsreis hierover in de afgelopen zes maanden, gekoppeld aan de drie overlevingsmechanismen in systemen. ‘Systemen’ in meervoud, want ook bedrijven kennen flow.

En we gaan een oefening doen, in de vorm van een mini-opstelling. Zodat je zelf kunt ontdekken wat zich aandient als de goede(?) flow waar je in zit, onderbroken wordt.

Over Barbara

Barbara Hoogenboom

 Barbara Hoogenboom

Als mede-eigenaar van het Bert Hellinger Instituut Nederland ondersteun ik de verspreiding van het systemische werk in Nederland en (ver) daarbuiten. Ik geef trainingen, begeleid opstellingen en doe (systemische) coaching. 

Wat mij drijft is het brengen van onderling begrip en milde ogen naar jezelf en elkaar, via de weg van de realiteit onder ogen zien en doorvoelen. Als voormalig mediator èn als systemisch professional is het voor mij een tweede natuur geworden om neutraal, nieuwsgierig en oordeelloos te zijn.

Nog steeds verrast het mij hoe dit werk ondersteunt in een diep besef van hoe je naar het leven, systemen en organisaties kunt kijken. Het is tegelijkertijd zó logisch en zó ongrijpbaar.

Ik ben getrouwd, moeder van drie jonge kinderen en woon met mijn gezin in Amsterdam. Verder houd ik van gezond en puur eten (maken) en sporten in de buitenlucht.

Interview met Barbara

Dit interview is vorig jaar opgenomen. Hoor hoe Barbara op een aparte manier in aanraking kwam familieopstellingen.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Barbara ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 13 september 2020 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen