Chandra de Vries

Chandra de Vries

Chandra de Vries Coaching & Ontwikkeling

Thema: Maatschappelijke issues

Titel: De wonden van kolonialisme en slavernij

Kolonialisme en slavernij zijn wonden in onze maatschappij. Wonden die nog steeds diep ingrijpen in de onderlaag tussen mensen en in- en tussen systemen, meestal ongezien en vaak zelfs onbewust.
We kunnen niet helen wat niet gezien, niet gevoeld en niet erkend wordt. De tijd voelt rijp(er) om deze onderwerpen veel openlijker te adresseren. Om plek te maken voor het tot nu toe onzichtbare, dat zichtbaar durft te worden.
Chandra en Barbara gaan tijdens deze workshop dit ‘openlijk adresseren’ aan met elkaar en met de deelnemers. Welke stiltes willen allemaal doorbroken worden? En welke stemmen gehoord?
Vanuit bereidheid fouten te maken en elkaar onbedoeld te kwetsen, op zoek naar de eerlijkheid en verbinding die kan bijdragen aan het stukje-bij-beetje plek geven van deze geschiedenis.

Verwacht geen oplossingen, maar durf bij- en mee te dragen aan de exploratie van dit stuk van onze geschiedenis. Wat vraagt het om voorbij je eigen gevoelens en mening te komen? Voorbij herhaling van heel oude patronen?

Hoe kan ik jou met liefdevolle ogen bekijken, met jouw geschiedenis, zonder in de kwetsing te schieten van die van mij? Hier ontmoet de persoonlijke intergenerationele kant ook onvermijdelijk de maatschappelijke en relationele kant.

Deze workshop is een liefdevolle oproep om onszelf moedig, open en serieus met de impact van kolonisatie op ons allen te confronteren…

Chandra heeft in haar achtergrond roots van zowel de ‘tot slaaf gemaakten’ als van plantagehouders. Barbara is een typische Nederlandse kaaskop.
Hebben Chandra en Barbara er zin in? Ze vinden het vooral spannend. En brengen hun moed en kwetsbaarheid mee.

Over Chandra de Vries

Als kind zat ik uren te lezen. Heerlijk verdwalen in een boek. Leergierig en nieuwsgierig keek ik de wereld in, dat is zo gebleven. De gedrevenheid om mijzelf te ontwikkelen zat er al vroeg in.
Na diverse opleidingen en cursussen kwam ik uit bij de opleiding Farmakunde. Toen al geïnteresseerd in de gezondheid van de mens, vanuit een ander perspectief.

In 2016 kwam ik voor het eerst in aanraking met systemisch werken. Vanuit een natuurlijke beweging kwam coaching en begeleiding op mijn pad. Ik gaf teamtrainingen en individuele coaching. Zo ben ik vorm gaan geven aan mijn passie om mensen te begeleiden naar een diepere verbinding met zichzelf en elkaar.
Kijken met een systemische bril draagt bij om nieuwsgierig te blijven naar de verhalen en mij te blijven verwonderen, ook als het pijn doet. Mijn werkwijze is een smeltkroes van verschillende stromingen, zo werk ik onder andere met Systemisch werk, TA, NLP, EFT-relatietherapie, lichaamswerk en ademwerk.

Een smeltkroes is voor mij ook een beeld van waar ik vandaan kom. Geboren op Jamaica, moeder uit Aruba en vader uit Suriname, grootste deel van mijn leven wonend in Nederland. Met voorouders uit vele landen en een intrigerende geschiedenis.

Samen met mijn man en onze twee jongens woon ik in de Hoekse Waard, waar ik geniet van lange wandelingen. Ik houd van koken en lekker eten. Er gaat geen dag voorbij zonder ‘gekke’ 5 minuten zoals mijn jongens dat noemen. Helemaal vrij dansen in de woonkamer, in de regen, waar dan ook.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Chandra ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 23 april 2023 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen