Open Space met Demian Burgernik

Thema: Extra

Titel: Open Space

Een Open Space is opstelling zonder thema of richting, waarin iedereen gelijk meedoet. Je zult ervaren dat het veld doorlopend verandert en zich verschillende thema’s aandienen. De ene keer gaat de Open Space over jou, de andere keer ben je representant in iemand anders opstelling. Een doorlopend tableau vivant.
Demian zorgt voor de bedding van de Open Space.

Over Demian Burgernik

Demian Burgernik

“Gepassioneerd om anderen te inspireren”

Demian Burgenik neemt je mee op zijn ontdekkingsreizen. Hij komt uit San Martin de los Andes, in Patagonië, Argentinië. Sinds 2010 woont hij met zijn gezin in Amsterdam.

Hij gelooft in het delicate evenwicht tussen orde en chaos: een plek waar een holistisch leven kan ontstaan. En de invloed van de omgeving op het individu en de natuurlijke wetten van ‘auto-compensatie’. Hij gelooft in woede en vreugde, in dood en leven en in alles wat buiten ons begrip of onze woorden valt: het ‘onbenoemde’.

Als hij van daaruit werkt, gebruikt hij een gereedschapskist met heel diverse technieken en benaderingen – systemisch werken is een van zijn favorieten.

Door deze aanpak kan hij teams en individuen helpen het ongeziene te ervaren. Ze leren hun echte plaats in het leven in te nemen, in plaats van deze te begrijpen. Een plaats van waaruit helder waargenomen kan worden, waarin helderheid en energie weer kunnen stromen. Waarin oude onopgeloste zaken kunnen oplossen.

Door de jaren heen zijn taoïsme en Systemisch werk de methoden geweest die hij in zijn manier van leven en werk heeft toegepast. Hij geeft mensen een Westerse en Oosterse filosofische kijk op hun gesteldheid.

“Mijn acties zijn mijn enige echte verbondenheid. Ik kan niet ontsnappen aan de gevolgen van mijn daden. Mijn acties zijn de grond waarop ik sta.”
– Thich Nhat Hanh

Vanaf zijn negende heeft hij een fascinatie voor ‘bijna niet terug te vinden gebeurtenissen’. Gebeurtenissen die overal om ons heen zijn, maar waar we ons niet zo direct bewust van zijn. Hij is die gaan onderzoeken, zijn eerste aantekeningen maakte hij toen hij veertien was.

Nu zegt hij: “Ik kan me niet meer verstoppen. Ervaring is omgevormd tot kennis, het is klaar, in substantie en vorm. Klaar ook om het open te maken en de beweging te volgen.”

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Demian ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 23 april 2023 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen