Demian Burgenik

Demian Burgenik in het bosDemian Burgernik

Burgenik

Thema: Chaos

Onderwerp: patronen en energie

Titel workshop: De bewegende plek van chaos

In deze workshop gaan we ervaren en onderzoeken: het effect van ‘Chaos’.
We gaan op verschillende manieren waarnemen hoe  dit een specifieke plek heeft in het veld en een impact met de rest van de omgeving.
Het is een workshop waar ervaring  het leidende principe is.

Het is essentieel om de verschillende texturen in het ruimte te kunnen duiden om de ‘komende-chaos’ te kunnen duiden. Er zijn kern patronen, en die zijn ze te leren voor iedereen.  Deze kernpatronen kun je dan in kaart brengen. Op deze manier kan je ervaren wanneer er ruimte is voor Chaos of Order.

Soms, in een bedrijf of in een persoonlijke dynamiek is duidelijk te zien en te ervaren dat de weg naar chaos is begonnen. In deze weg zijn er patronen en indicaties. Die kunnen we leren duiden en een plek in onze cognitie geven. Om vanaf daar te kunnen handelen en om mee te varen.

Het is nodig om te zeggen dat chaos niet een staat van ‘ destruction’ is.
Het is het versnellen van de energie op zo’n snelheid dat de materie en de beweging niet meer te volgen en te duiden is. I
n principe is het een staat die behoort bij het totaliteit van het leven.
Chaos is ook dat wat verandering kan creëren en een voortdurend bewegen kan laten ontstaan.

Over Demian Burgernik

Demian is specialist in het faciliteren van de ontwikkeling van mensen en teams. Faciliteren is een grote passie van hem. Hij bereikt uitzonderlijke resultaten met zowel de individuele deelnemers als de groep.

Dit doet hij o.a. door focus en diepte op individueel niveau zonder het contact met de gehele groep te verliezen. Zijn systemische kijk zet hij altijd in. Hij is in staat veel meer waar te nemen dan wat de meeste mensen kunnen horen, zien en voelen. Hierdoor lukt het hem beweging te creëren en verandering te verankeren, waar anderen daar niet toe in staat zijn.

Video interview

Een tijdje geleden namen we een interview op met Demian. Hieronder kun je horen over zijn eerste ontmoeting met Systemisch Werk.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Demian ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 15 mei en / of maandag 16 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.