Galia Veleva

Galia Veleva

Beyond Borders

Thema: Het getal zeven

Titel: De Zeven Velden van het Verlichte Worden (satta sambojjhaṅgā)

(Galia geeft samen met Francis Laleman deze workshop.) Deze zeven factoren kun je uitzetten als zeven velden en als je in je leven verbinding weet te maken tussen deze zeven velden, als je een pad weet uit te stippelen dat de zeven velden met elkaar verbindt, dan heb heb je alles in huis om “verlicht” in het leven te staan (sambodhi).

De zeven velden zijn:

1 Bewustvolheid (sati).
2 Onderzoeksgedrevenheid (dhamma vicaya)
3 Gedrevenheid (viriya)
4 Verbazingsbereidheid (piti)
5 Gemoedsrust (passaddhi)
6 Concentratie (samadhi)
7 Onverstoorbaarheid (upekkha, yatha-bhuta)

Francis en Galia gaan deze zeven factoren (“velden”) op één veld uitzetten in een belichaamde opstelling – in zeven opbouwende stappen – om te eindigen met een soort tableau vivant.

Deze keer gaat Francis opnieuw muziek inzetten als multi-sensoriële factor: In een toonladder zitten namelijk ook zeven noten – en op een pentatonische Guzheng (een Chinese liggende harp) komen die op een verrassende wijze aan het licht.

Francis heeft de Guzheng ontdekt in de Plum Village Community in Singapore en geleerd hoe erop te spelen. Hij gebruikt de Guzheng tegenwoordig in meer workshops en de ondervinding is dat de klank ervan uitstekend bijdraagt tot het ervaringspalet waarin de deelnemers tot inzichten komen.

Over Galia Veleva

Galia is associate bij Beyond Borders. Samen met, Francis Laleman, faciliteert ze bij Beyond Borders sociale innovatie en verandering (change) met een glimlach. Ze is een wereldburger en ‘multipotentialite’.

Als creatieve en sociale artepreneur (FiKVA) ziet ze overal kansen en bouwt ze bruggen (… over de grenzen en tussen de mensen). Gepassioneerd door persoonlijke groei, leerstructuren en creatieve workshops, faciliteert ze ook persoonlijke ontwikkelingstrajecten.

Opgeleid en getogen als Master in Empowerment en Change Management Consultant, is ze een echte ambassadeur voor verschillende socio-culturele organisaties in België die zich richten op multigenerationele en transculturele kansarmoede (o.a. ArmenTeKort).

Haar aanstekelijke enthousiasme en passie voor positieve resultaten draagt ze altijd mee. Always a student. Ikigai-enabler. Yoga teacher en karateka.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Galia ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 23 april 2023 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen