Jaap Voigt

Jaap Voigt

JaapVoigt.nl

Thema: Extra

Titel: Verwerkingstijd en stilte

In onze overhaaste en uiterst turbulente samenleving zijn wij op onoplosbare problemen gestuit die voortkomen uit onze, individuele en collectieve, manier van denken en doen. Er zal iets fundamenteels in onze instelling moeten veranderen, anders kan er geen nieuw licht op de vragen geworpen worden. Één van de aspecten hierbij is het herstel van een natuurlijk ritme en dat kan alleen maar als wij weer verwerkingstijd en stilte in ons bestaan inbouwen.

Interview met Jaap

30 maart dit jaar bezochten we Jaap thuis in Amsterdam. Over Jezus, Dao De Jing en meer.

Over Jaap Voigt

Ik ben inmiddels 81 jaar; de laatste fase van mijn leven is ingegaan. Die wil ik besteden aan het overdragen van mijn kennis en vaardigheden die tijdens mijn leven heb opgedaan. Ik weet inmiddels dat alleen dat wat wezenlijk doorleefd is werking heeft.

In de loop van mijn leven heb ik steeds meer ontzag en bewondering gekregen voor de mensen die mij voorgingen in het beantwoorden van vragen over het menselijke bestaan. Met name de antwoorden van de Chinese Ouden helpen mij, maar ook vele andere stromingen, zoals Advaita, het Tibetaans Boeddhisme, het mystieke Jodendom en het mystieke Christendom. Ook zijn vele kunstenaars mij voor gegaan met dezelfde vragen en zijn daarmee een bron van inspiratie voor mij. Aan die “lijnen” wil ik de rest van mijn leven een bijdrage leveren, een volgende schakel zijn; op mijn manier en met mijn woorden en afgestemd op deze tijd. Zoals zij afgestemd waren op hun tijd en toch steeds opnieuw eeuwigheidswaarden ontdekten, die tijdloos zijn.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Jaap ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 23 april 2023 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen