Leanne Steeghs

Leanne Steeghs

Leanne Steeghs Training & Coaching

Thema: Communicatie

Titel workshop: ‘Viewpoints’ in opstellingen

‘Alles is informatie’ is een bekend credo bij het begeleiden van opstellingen. Dat betekent dat er een heleboel informatie tegelijk bij je binnenkomt wanneer je systemisch fenomenologisch gaat waarnemen. Je vangt informatie op van niveaus waarvan je misschien niet eens wist dat ze bestonden. In deze workshop komen verschillende ‘Viewpoints’ aan bod waarlangs een opstelling met jou en de representanten communiceert. Viewpoints is een filosofie en techniek uit de theaterwereld, gebaseerd op de natuurlijke principes van beweging, tijd en ruimte.

Leanne Steeghs neemt je mee langs zes ‘Viewpoints’ aan de hand van oefeningen opstellingen. Ze worden apart uitgelegd, ervaren en geïntegreerd. Meer kennis en bewustzijn van deze ‘Viewpoints’ helpt om je systemische lens en je waarnemingsvermogen aan te scherpen. Viewpoints maken je zintuigen wakker, leren je te luisteren met heel je lichaam en te zien met je ‘zesde zintuig’. Hierdoor begin je als opsteller terug te communiceren met dezelfde diepgang en overgave aan ‘het wetende veld’.

Je kunt Viewpoints overigens ook toepassen in andere vormen van coaching en begeleiding.

Over Leanne Steeghs

Leanne Steeghs is systemisch trainer, teamcoach en opleider. In organisaties werkt ze vanuit deze systemische expertise, vaak in het licht van leiderschaps- en teamontwikkeling. Beweeglijkheid, energie en doelgerichtheid zijn kenmerkend voor haar manier van werken. Niet zo vreemd natuurlijk, voor iemand met een achtergrond in de topsport en sales.

Haar handelsmerk is dat ze ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier kan overbrengen. Onder andere door vraagstukken, casuïstiek of didactische modellen visueel en voelbaar te maken (via demo’s en opstellingen) en door te ‘ondertitelen’ wat ze daarbij ziet en doet. Op die manier ervaren deelnemers direct en aan den lijve waar het over gaat en wat de essentie is.

Leanne is coauteur van het boek ‘Systemisch wijzer’, dat eind 2015 verscheen en in 2017 werd vertaald naar het Engels. Als opleider/docent is ze verbonden aan School voor Coaching (Leergang Teamcoaching). Met Philippe Bailleur ontwikkelde en begeleid ze de Opleiding Systemisch Leiderschap en de Opleiding tot Organisatieopsteller, onder de vlag van HRD Academy in België.

De rode draad in haar werk is het losmaken van vastzittende vermogens en aanwakkeren van systemische wijsheid in mensen, teams en organisaties, zodat ze hun potentieel vol kunnen leven.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Leanne ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 15 mei en / of maandag 16 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen