Morten Hjort

Morten Hjort

Phoenix Opleidingen

Thema: Schaduwwerk

Titel workshop (zondag): (Volgt)

Meer informatie volgt.

Over Morten Hjort

Ik geef leiding aan Phoenix Opleidingen en ben opleider in een aantal vervolgopleidingen. Twee jaar geleden, bij de transitie van het leiderschap van Wibe Veenbaas naar mij, toonde ik een oude familiefoto van een feest ter ere van mijn grootouders. Als klein jongetje vond ik rust tussen die wirwar van ooms, tantes, neven en nichten. In dat grotere geheel kon ik een vrij kind zijn; ik wist me gedragen, gesteund en veilig. Hoe anders was dat thuis, in ons gezin…

Mijn eerste kennismaking met systemisch werken was in een workshop van Wibe over metaforen. Hij luisterde naar de verhalen van mensen en gaf ze een metafoor terug over de plek die ze vergeten waren. Hij deed daar systemisch werk zonder opstellingen, zou ik nu zeggen. Daarbij wist hij de essentie te raken van ieders gemis.

Ik heb in mijn leven steeds weer ontmoetingen gehad met betrouwbare leiders, zoals nu nog steeds met Wibe. Ik zocht reservevaders om rond te komen met het gemis van mijn vader. Ze liepen allen een tijdje met me op en gaven me bedding. Zo ben ik langzaamaan de verticale vader-zoon lijn weer gaan vertrouwen. Daar ben ik al die mannen super dankbaar voor.

Deze route van een tijd lang met iemand meelopen, dat vind ik in ons werk het mooiste. Daarbinnen is een opstelling een prachtig instrument, net zoals alle andere helende of groeibevorderende interventies. Maar dat ik eventjes één van die reserve vaders mag zijn, waar mensen kunnen leren over hechting en inordening… dat ontroert me.

Video interview: zijn eerste aanraking met systemisch werk

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Morten ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 15 mei en / of maandag 16 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen