Paula Kolthoff

Paula Kolthoff

Embodied Learning

Thema: Communicatie

Titel workshop (maandag): Dialoog zonder woorden

In deze workshop onderzoeken we:

  • Hoe je subtiele signalen uit het veld via je lichaam kunt waarnemen en inzetten
  • Hoe je met je persoonlijke lichaam het grotere veld belichaamt

We verkennen deze thema’s aan de hand van eenvoudige bewegingen als zitten, lopen en staan. We beginnen met een individuele oefening, doen een bewegingsoefening met de hele groep en werken met woordeloze gesprekken in tweetallen.

In gesprekken zonder woorden kan je veel ontdekken over communicatiepatronen en communiceren vanuit een groter veld. Bij gebrek aan verbale inhoud gaat je aandacht namelijk vanzelf naar andere aspecten van de communicatie.

Tijdens de workshop oefen je je lichaam als subtiel waarnemingsinstrument en krijg je inzichten over communicatie vanuit verbinding met het veld.

Over Paula Kolthoff

Ik werk als trainer, opleider en (team)coach. Twintig jaar geleden maakte ik kennis met het systemisch werk in de opleiding Organisatie-opstellingen van het Bert Hellinger instituut. Ik volgde een aantal bijscholingen in familie-opstellingen, onder andere bij Peter van Zuilekom en Otteline Lamet.

Het systemisch werk heeft me veel inzichten gebracht. Ik heb nooit meer op dezelfde manier naar mijn persoonlijke geschiedenis, en naar dynamieken in teams en organisaties gekeken. Maar op de een of andere manier ben ik toch niet met opstellingen gaan werken. Er lag iets anders voor mij in het verschiet.

Inmiddels heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld: Embodied Learning, op basis van onder andere Theory U en SPT, systemisch werk, NLP en Focussing. Het is een lichaamsgerichte benadering om stevig te staan in werk- en privé-situaties. Ik ontwerp lichaamsgerichte oefeningen bij opleidingen en leiderschapstrajecten. Sinds 2013 geef ik de leergang Embodied Learning waarin leiders en begeleiders leren om hun fysieke intelligentie meer in te zetten in hun werk.

Vorig jaar verscheen mijn boek Stevig staan in intense situaties.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Paula ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan maandag 16 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen