Peter Henneveld

Peter Henneveld

De Bewustzijnsfabriek

Thema: Rituelen en Archetypen

Onderwerp: Sjamanisme

Titel workshop: De kracht van rituelen & archetypes

Deze workshop gaat over de waarde, kracht van rituelen en het gebruik van archetypen in systemisch begeleidingswerk. De ruimte voelt “groter”, de tijd lijkt te vertragen en er ontstaat focus en contact op een andere laag. Het is een ervaring c.q. kwaliteit van “present zijn” die een diepe werking heeft. Het zelfhelende vermogen wordt aangesproken.

Rituelen kun je als begeleider gebruiken om overgangen in het groeiproces van degene(n) die we begeleiden betekenis te geven. Het werken met rituelen en archetypen gaat -in essentie- over het werken met ordeningsprincipes van onze ziel en het leven zelf.

Cliënten, coachees en toehoorders voelen dat “het klopt”. Dit vraagt van ons als begeleiders het loslaten van de behoefte om te sturen, doelen te halen of de oplossing “vast te pakken”. Anders wordt het een al snel een tool of een “trucje”.

In deze workshop voeren we verschillende rituelen uit en werken we met enkele archetypische beelden die in het systemisch werk veel voorkomen.

Denk hierbij aan:

  • het mannelijke en vrouwelijke;
  • dader- en slachtofferbeeld;
  • leven en dood;
  • Lot enz.

 

Over Peter Henneveld

Hoe het begon..

Mijn eerste kennismaking met het systemisch werken was onvergetelijk. De emoties, de verbijstering “hoe kan dit?” en de enorme opluchting daarna. Het was een life-changing moment voor mij en de begeleiding was fenomenaal. Het raakte me precies op een pijnlijk gemis van onmacht wat verstopt zat onder mijn harde werken en me overal verantwoordelijk voor voelen.

Hoewel ik er niets van snapte voelde ik dat dit een “routekaart” was, die ik zocht in het begeleiden van mensen en teams.

Naast de systemische opleidingen die ik heb gedaan verdiep ik me al jaren in het sjamanistische werk en de native tradities waarin verbinding en heling centraal staat. Het is voor mij een inspiratiebron die naadloos aansluit op de essentie van systemisch werken.

Nu leid ik, vanuit De Bewustzijnsfabriek, mensen op tot systemisch coach. Ik begeleid teams, organisaties en geef workshops en trainingen over familie- , organisatie en ziekteopstellingen.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Peter ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Ik meld me aan!