Ruth Bellinkx

Ruth Bellinkx

Phoenix Opleidingen

Thema: Schaduwwerk

 

Titel: ‘Ik haat van jou!’

In ons werk met mensen worden we geconfronteerd met de schaduwzijde van de ander en die van onszelf. Onze schaduw heeft verborgen potentie: hij is een bron van kracht, energie en autonomie. Hoe zet je je schaduwkant in als kracht in het contact en help je de ander zijn schaduw als kwaliteit en kracht te nemen?

Agressie, woede en haat zijn vaak onderdeel van die schaduwzijde. Agressie is de natuurlijke kracht om voor onszelf op te komen. Woede is vurig, een beweging naar de ander toe. Haat ontstaat na diepe kwetsing, waar woede geen effect (meer) had. Haat is koud en snijdt de band met de ander door, zodat we geen pijn meer hoeven voelen. Geen emotie wordt meer onderdrukt en verafschuwd, uit angst voor de destructieve kant ervan. We zien dit terug in ‘acceptabele’ vormen zoals superioriteit, veroordeling en gebrek aan daadkracht en eigenheid.

We onderzoeken de oorsprong van deze energieën en de mogelijkheden om ermee te werken, ook vanuit het perspectief van de maskers, zodat de agressie, de woede en de haat in onszelf kunnen transformeren tot werkelijke autonomie en tot afgrenzing met een open hart.

Over Ruth Bellinkx

Ruth Bellinkx werkte in de kunstwereld waar zij beeldend kunstenaars ondersteunde in het positioneren van hun werk in een internationale context.

De afgelopen jaren bouwde zij haar eigen praktijk uit als coach, trainer en relatietherapeut.

Op het kruispunt van haar eigen geraaktheid plaatst Ruth in het licht wat nog niet waarneembaar was. Zij werkt respectvol en met veel warmte, wat past bij haar Vlaamse ziel.

Doelgericht en to-the-point helpt ze met het zetten van nieuwe stappen in ontwikkeling, ook langs de plekken waar het schuurt. In haar werk als therapeut en begeleider schept Ruth een bedding waarin de mogelijkheid tot heling wordt geboren.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Ruth ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan maandag 16 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen