Hilde Van Bulck – De workshop op 5 mei

De workshop op 5 mei

Onderwijsopstellingen jij gaat een demonstratie geven op 5 mei op het voetstappen in het veld in bergschenhoek bij Rotterdam. Als mensen komen wat kunnen ze ervaren? Wat ga je doen of wat ga je laten zien?

Ja, ik ga denk ik kunnen onthullen wat er achter de problemen in de scholen schuil gaat.

Ik weet dat veel mensen in het onderwijs zoekende zijn, op alle niveau’s, ook de ouders zijn zoekende ook de leerlingen zijn zoekende. Men vindt geen pasklare antwoorden en met [onderwijsopstellingen] kunnen we eigenlijk hoe zou ik zeggen achter de schermen van de problematiek kijken en ze komen heel dikwijls naar ongeziene en onverwerkte emoties terecht waar je bij een normaal analytisch gesprek nooit zou bij komen in zo een demonstratie wordt dat visueel zichtbaar je krijgt zoals het ware een soort 3D voorstelling die op zielsniveau( hé want je vroeg daarnet naar dat zielenpad) herkenbaar is want de persoon die de vraag stelt die gaat voelen. Ja, zo zit dat diep in mij verwegen door daar naar te kijken en een aantal vragen te stellen en ook bewegingen in dat veld toe te laten komt die geblokkeerde emotie vrij en dan zul je merken dat de personen in kwestie zich opgelucht gaan voelen en dat zo in een notendopje wat er gaat gebeuren.

Je doet vaak onderwijsopstellingen en heb je al ooit een opstelling gedaan rond die vraag hoe moet het nu met de zorg voor met kinderen omgaan. Hoe is dat gelopen als illustratie wat zag je daarin?

We zagen dat de leerkrachten die dat een opdracht krijgen om zorg te geven aan de leerlingen dat dat in de toekomst toe op een ander manier gaat gebeuren dat de zorg van een school niet meer intern zal zijn want de wezenlijke opdracht van een school is geen zorgverlening, de wezenlijke opdracht van een school is helpen in de ontwikkeling van het leren, wat men ook wil leren maar de opdracht van een school is leren en niet zorg dragen veel leerkrachten [evolueeren] van leerkracht naar zorgleerkracht en de bedoeling is in de toekomst dat die zorg van externe in de school zou gebracht worden. Mensen die speciaal zijn opgeleid vanuit de zorgsector die de problematieken die er zouden voordoen bij leerlingen of bij personeel zouden kunnen begeleiden. Ja, dat hebben wij gezien ja.

Dus dat is een goede richting om dat te ontwikkelen, want dan is het systeem in rust.

Wil je Hilde ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 5 mei 2019 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen